Aslan Bismil'de

Eğitimcilere seslenen Milli Eğitim Müdürü Aslan, "Biz bu milletin efendisi değil, eğitim alanındaki hizmetkârlarıyız. Artık 21. yy'ın yönetici anlayışı görünebilir olmaktır" dedi.

Haberler 24.03.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Bismil lçesindeki okullarn müdürleriyle eitim zirvesi gerçekletirdi.

lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak ve kurum idarecileri tarafndan karlanan Aslan, ilk olarak lçe Kaymakam ve lçe Belediye Bakan Vekili Turgay Gülenç ile bir araya geldi. Aslan, Kaymakam ve Bakan Vekili Atak ile görümesinin ardndan Kaymakamlk toplant salonunda ilçede görev yapan okul müdürleriyle ilçede yürütülen eitim-öretim çalmalar hakknda genel deerlendirme toplants gerçekletirdi.

OKUL MÜDÜRLER ZRVES

Okul müdürlerinin eitim çalmalarn bir ibadet olarak kabul etmesi gerektiini belirten Aslan, Her okul müdürümüze, her öretmenimize, her örencimize biz hizmet etmekle mükellefiz. Biz bu milletin efendisi deil, eitim alanndaki hizmetkrlaryz. Artk 21. yyn yönetici anlay görünebilir olmaktr. Bizler makam odalarmzda kaplarmz kapal olarak deil çalma arkadalarmzn arasnda onlarla iç içe çalrsak ancak baary elde edebiliriz. Eitim iini sadece bir devlet görevi olarak deil, çocuklarmzn iyi bir eitim almasn bir ibadet anlayyla yapmalyz. Eer ibadet anlayyla yaparsak ve empati kurarsak onlar kendi çocuklarmzn yerine koyarsak daha baarl bir eitim çalmasna imza atm oluruz. Hz. Ömer (R.A.), Dicle Nehri kenarnda bir koyunu kurt kaparsa sorumlusu Ömerdir demitir. Biz ler de ayn anlayla okullarmza sahip çkacaz. Yavrularm her türlü tehlikelerden uzak tutup baarya ulamalarn salamak, gelecee ahlakl ve erdemli nesiller yetitirmek biz eitimcilerin en asli görevi olmaldr dedi.

ETMDE BRLNN ÖNEM

Aslann, okul müdürleriyle bire bir yapt görümenin ardndan, beraberindekilerle birlikte Bismil Mecit çelik Kz mam Hatip Anadolu Lisesi ve Kurtulu mam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti. l Milli Eitim Müdürümüz Aslan, örenciler ve öretmenlerle bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrld. Aslan ve beraberindekiler, lçede yapm devam eden 20 derslikli imam hatip ortaokulu inaatnda incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrld.

Ana Sayfaya Git