Aslan "Cesur"un artık "Sultan"ı var

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yol kontrol noktasında polisin yaptığı uygulamada bir araçta bulunan ve "Cesur" isimli verilen aslan, adeta bebek gibi bakımla yaşıtlarından daha iri ve heybetli bir görünüme kavuştu.

Haberler 27.08.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizrede geçen yl, arama ve kontrol noktasnda .Öye ait otomobilde polislerce bulunduktan sonra Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirilen ve Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin tarafndan Cesur ad verilen yavru aslan, 800 metrekarelik açk kafesinde ziyaretçilerine adeta gövde gösterisinde bulunuyor.

Gaziantepe ilk getirildiinde 650 gram arla sahip olan Cesur, adeta bebek gibi biberonla beslendi. u anda yaklak 1,5 yanda olan Cesur, 100 kilograma ulat.

Uzmanlara göre yatlarndan daha iri bir görünüme kavuan Cesur, son zamanlarda kafesini, yat olan Sultan adl dii aslanla paylayor.

SULTANINA KAVUTU

Gaziantep Büyükehir Belediyesi Doal Hayat Koruma Dairesi Bakan Celal Özsöyler, AA muhabirine yapt açklamada, Cesurun yaklak 1 yl önce henüz 2 aylkken polisler tarafndan uygulama srasnda yakalanarak Gaziantepe getirildiini hatrlatt.

Ellerine ulatnda aslann 650 gram arlnda olduunu anmsatan Özsöyler, bakclarn aslana adeta bebek gibi baktn ifade etti. Özsöyler, aslann biberonla beslenerek 3,5 kilogram arla kadar ulatrldn, sonrasnda ise etle beslenmeye balandn anlatarak unlar kaydetti:

Cesur, u anda 1,5 yanda. Arl da yaklak 100 kilogram oldu. Yani gayet salkl. Artk bulu çana ermi durumda ve kafesinde mutlu ekilde yayor. Bizim barnamzda bulunan Sultan adl dii aslan da Cesurun yanna braktk. u an beraber yalnzlklarn gideriyorlar ve iyi anlayorlar. lerleyen süreçte de yavru alabilmek için bir arada kalyorlar.

Ana Sayfaya Git