Aslan suriyeli öğrencilerle!

Diyarbakır'daki Suriyeli çocukların eğitim ve öğretimi yaygınlaşırken, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, "Türkiye’yi kendi vatanları olarak bilmesi için ne gerekiyorsa gece-gündüz demeden çalışmalarımızı yürüttük" dedi.

Haberler 22.03.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Diyarbakr genelinde eitimlerini sürdüren Suriyeli örenci ve öretmenlerle bir araya geldi.

Balar lçesi Baclar mam Hatip Ortaokulunda Suriyeli çocuklarn eitimi için oluturulan Geçici Eitim Merkezini ziyaret eden Aslana, Balar lçe Milli Eitim Müdürü Fikret Elaltunta ve l Milli Eitim ube Müdürü Ebubekir Ekin elik etti.

Okul Müdürü Süleyman Ark ve öretmenler tarafndan karlanan Aslan, ilk olarak snflar gezerek buradaki örencilerle bir araya geldi. Örenciler ile yakndan ilgilenen l Milli Eitim Müdürü Aslan, okulun bölümleri ve kantinini gezerek, denetledi.

Aslan, öretmenler odasnda Suriyeli çocuklarn eitimi ile ilgilenen öretmenlerle toplant yapt. Aslan burada, öretmenlere hitaben unlar söyledi;

ONLAR BZE EMANETTR

Bizler millet olarak her zaman Peygamber Efendimiz (SAV)in Komusu Aç iken tok yatan bizden deildir düsturuyla hareket ettik. Bunun en iyi örneklerinden birini de yan bamzda meydana gelen savan ardndan Suriyeli kardelerimize kol kanat gerip onlar sahiplenerek bir kere daha göstermi olduk. Bu anlamda bizler de limize gelen Suriyeli kardelerimize yakn ilgi göstererek onlarn Türkiyeyi kendi vatanlar olarak bilmesi için ne gerekiyorsa gece-gündüz demeden çalmalarmz yürüttük. Bu çalmalarda youn emek ve mesai harcayan idarecilerimiz ve siz deerli öretmenlerime çok teekkür ediyorum. Hem Allah katnda hem milletimiz nazarnda bu emeklerinizin boa olmadn bilmenizi isterim. Hepinize Suriyeli çocuklarmzn eitimine verdiiniz büyük fedakrlklar için çok teekkür ediyorum Aslan, öretmenlerle olan toplantsnn ardndan hatra fotoraf çektirerek okuldan ayrld.

Ana Sayfaya Git