Astım hastası Zehra'nın iptal edilen YGS sınavı geçerli sayıldı

TOKAT'ta, girdiği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı(YGS) nefes açıcı tüp kullandığı için geçersiz sayılan 18 yaşındaki Zehra Betül Baş'ın Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurusu sonrası dün akşam saatlerinde ÖSYM tarafından sınavı geçerli sayıldı.

Haberler 09.04.2017 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezindeki Milli Piyango hya Balak Fen Lisesi 4üncü snfnda eitim gören Zehra Betül Ba, YGSye yannda zaman zaman kulland nefes açc tüp ile girdi. 28 Martta sonuçlar açklannca ÖSYM ekrannda, Snav kurallarna uymadnz için, snavnz geçersiz saylmtr yazs ile karlat. oke olan ve ÖSYMyi arayarak snavn geçersizlik nedenini soran Baa, Hakknzda ilaçla snava girdiin için tutanak tutulmu cevab verildi. Binaya girerken görevlilerin izni ile tüpü yannda götürdüünü ve izinleri dorultusunda kullandn belirten Ba, olay kamuoyuna yansdktan sonra Kamu Denetçilii Kurumuna bavuruda bulundu. Zehra Betül Ban iki gün önce yapt bavuru üzerine dün akam ailesi ile birlikte akam yemeindeyken telefonuna ÖSYMden Snav sonuçlarnz tekrar kontrol edin mesaj geldi. Zehra Betül Ba, yeniden bakt ekranda snavnn geçerli olduunu örendi.

çOK MUTLUYUM

Snavnn geçerli sayld için için çok mutlu olduunu ifade eden, Zehra Betül Ba, llk öncelikle sesimin duyurulmasnda yardmc olan herkese teekkür ederim. Devlet büyüklerime, Cumhurbakanmza, Babakanmza ve özelikle Kamu Denetçilii Kurumuna çok teekkür ederim. Yetkililer birebir ilgilendiler. Benim gibi baka arkadalarn da maduriyeti giderildi. çok ve heyecanl ve mutluyum. Bu mutluluk gerçekten kelimelerle tarif edilecek gibi deil. Hakkmz bulduk. Emeimizin karln aldk. Bir yl daha ayn uralar vermek zorunda kalmayacaz. Herkese çok teekkür ediyorum dedi.

Snav sonuç ekrannda LYSye girebilir yazsn görünce büyük mutluluk yaadn belirten Zehra Betül Ba, hedefinin psikolog olmak olduunu ifade ederek, çok heyecanlandm. 365.87569 puanm u an bana yetiyor. LYSde daha iyi yerlerde olacam inallah. Her ey güzel olacak. Herkese çok teekkür ediyorum. lk duyduumda ise çlk attm ve alamaya baladm. Mutluluktan deliye döndüm. lk bata deliye dönmütüm. Bu sefer ayn eyleri mutlu olduum için yaadm dedi.

Baba Osman Ba ise, sonuçtan dolay çok mutlu olduklarn ve herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git