At hastanesinde uygulamalı eğitim

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile Türkiye Jokey Kulübü arasında imzalanan protokolle öğrenciler, Diyarbakır Hipodromu At Hastanesi'nde uygulamalı eğitim görüyor.

Haberler 27.03.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile Türkiye Jokey Kulübü arasnda imzalanan protokol sayesinde örenciler, Diyarbakr Hipodromu At Hastanesinde uygulamal eitim imkanna kavutu.

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile Türkiye Jokey Kulübü arasnda örencilerin at hekimliine özendirilmesi, Diyarbakr Hipodromu At Hastanesinde klinik uygulamalarda bulunma imkan salanmas ve at hastalklar konularnda bilimsel destek verilmesi amacyla protokol imzaland.

Protokol kapsamnda Veterinerlik Fakültesinde okuyan 65 örenciye, Türkiye Jokey Kulübünün Diyarbakr Hipodromundaki At Hastanesinde görevli veteriner hekimler tarafndan uygulamal eitim veriliyor.

Atlarn muayenesi, klinik tedaviler, röntgen çekimi ve yorumlanmas, cerrahi operasyonlara katlm, biyokimya ve mikrobiyolojik alannda örnek almlar, laboratuvar sonuçlarnn deerlendirilmesi gibi konularda eitim alan örenciler, aldklar teorik bilgilerini uygulamal olarak görmenin mutluluunu yayor.

At Hastanesinde veteriner Emine çatalkaya, örencilere verilen uygulamal eitimin mesleklerine büyük katk salayacan söyledi.

Son snfta okuyan 65 örenciye eitim verdiklerini kaydeden çatalkaya, mezun olan örencilerin mesleklerine balad zaman zorluk yaayabildiini, halk arasnda söylenen isimleri bilmedikleri için bazen hayvan tedavi etmekte ya da konuyu anlamakta zorluk yaayabildiklerini belirtti.

çatalkaya, Örenciler, teorik olarak ald dersleri uygulamal olarak hastanede görüyorlar. Aldklar eitimden çok memnunlar. dedi.

- Örenciler uygulamal eitimden memnun

Veterinerlik Fakültesi son snf örencisi Bar Can Güzel de kendilerine salanan bu frsat deerlendirdiklerini belirtti.

Üniversitede aldklar teorik bilgileri At Hastanesinde pratie dönütürdükleri için memnun olduklarn kaydeden Güzel, bu eitimin meslek yaamnda onlara kolaylk salayacan söyledi.

Örencilerden çidem Akar, aldklar uygulamal eitim sayesinde bilgilerinin kalc hale geldiini kaydetti.

Akar, Bölge genelinde fazla at görme ansmz olmuyor. Burann olmas gerçekten iyi. Fakültede aldmz teorik bilgiyi burada uygulamal olarak görme ansmz oldu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git