Atık kaplarla okul yeşillendi

IMKB ortaokul öğrencileri sıfır atık kampanyası çerçevesinde atık kaplara çiçekler ekip okullarını süslüyorlar.

Haberler 09.05.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan tarafndan balatlan Sfr Atk Projesine Diyarbakrdan tam destek geldi. Atk kaplar toplayan örenciler, ektikleri çiçeklerle okullarn yeillendiriyor.

Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan MKB Ortaokulu örencileri, Sfr Atk Projesi kapsamnda pil, batarya ve yalar toplayarak çevre bilinci oluturdu. Bununla da yetinmeyen örenciler, topladklar atklarn içerisinde çiçek ekerek okullarn yeillendirdi.

Okullarnda yaplan çalmalar anlatan IMKB ortaokulu sosyal bilgiler öretmeni Yahya Kamç, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann balatm olduu Sfr Atk Projesine kendilerinin de destek sunduunu söyledi.

Kaplarla okullarn yeillendiriyo

Kamç, Özellikle sfr atn örencilere hangi alanda yararl olabileceini, örencilerin buna itirakn nasl olacan deerlendirmek üzere müdür bey ile biz bunu konutuk. Sonra örencilerimize konuyu açtk. Sfr atn anlam ve önemini anlattktan sonra atk pil ve bataryalar ayrtrdk. Atk plastiklerden ayrca saks yaparak buharn geliiyle beraber ektiimiz tohumlar yeermeye balad ve bu oluturduumuz atk sakslarda yeeren çiçeklerle snflarmz ve koridorlarmz süsledik. Tabi örencilerin iin içine girmesi ie renk katt. Örenciler onu hem sahiplendiler hem de dierlerine model olmaya baladlar dedi.

Okul örencilerinden 7. snf örencisi 12 yandaki Zeliha Yaar, Yahya Kamçnn kendilerine Sfr Atk Projesi için birçok etkinlik yaptn söyledi. Yaar, Bu etkinliklerden biri de atklardan saks yapmakt. çlerini süsledik, ilkbaharn geliini kutladk ve bu çiçekleri de snfmz ve koridorlarmz süsledik, okulumuzu süsledik diye konutu.

Ana Sayfaya Git