Atabarı oyunu sergilendi!

Türkiye'nin 81 ili ve 19 farklı ülkede eş zamanlı olarak yapılan atabarı oyunu gösterisi Diyarbakır'da da yapıldı.

Haberler 21.05.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli mücadelenin balangcnn 100. yl münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanl Güzel Sanatlar Genel Müdürlüü ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformunun i birliinde 19 Mays 2019 tarihinde saat 19.19da Dünya Atabar Oynuyor Projesi 81 il ve 19 ülkede e zamanl olarak Diyarbakr Kent Meydannda da gerçekletirildi.

Projeye Dicle Üniversitesi Halk Oyunlar Kulübü olmak üzere, air Cahit Stk Taranc lköretim Okulu, Yeniehir Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Balar Kz Meslek Lisesi, Yunus Emre lköretim okulu, Namk Kemal Lisesi, Yeniehir Gençlik Merkezi, Vali Gökhan Aydemir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Kayapnar, Balar, Sur ve Yeniehir Halk Eitim Merkezi usta öreticileri ve örencileri katld.

ATABARI OYUNU

Projenin Diyarbakr il koordinatörü olan Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvar Müdürü Doç. Mustafa ahin çok baarl bir projeyle milli mücadelenin balangc saylan Mustafa Kemal Atatürkün Samsuna çk ve bu kutlu günü gençlere bayram olarak armaan etmesinin 100. yln cokuyla kutladklarn söyledi. ahin, bir sonraki projede temmuz ay içerisinde Halk Oyuncular Birlik Platformu ile birlikte Diyarbakr yöresi oyunlarn Nemrut Danda çekmeyi planladklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git