Ataklı'ya suç duyurusu!

Eğitim-Bir-Sen, Gazeteci Can Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu Savcılığa verilen dilekçede, başörtülü öğretmenin ders vermesini "facia" olarak nitelendiren Ataklı'nın halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs ile halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçlarından cezalandırılması talep edildi

Haberler 25.03.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitimciler Birlii Sendikasnca (Eitim-Bir-Sen), Gazeteci Can Atakl hakknda baörtülü öretmene yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Sendikann avukatlarnca hazrlanan suç duyurusu dilekçesinde, Ataklnn, EBA TV üzerinden uzaktan eitim veren baörtülü öretmen hakkndaki sözlerine yer verildi.

SUç DUYURUSU YAPILDI

Dilekçede, baörtülü öretmenin ders vermesini facia olarak nitelendirdii belirtilerek, Can Ataklnn halkn bir kesiminin benimsedii dini deerleri alenen aalama, kamu barn bozmaya teebbüs ile halk kin ve dümanla sevk etme suçlarndan cezalandrlmas talep edildi.

Öte yandan, sendikadan yaplan açklamada, Ataklnn EBA TVde örencilere ders anlatan baörtülü öretmen nezdinde manevi deerlere ve tüm baörtülülere dil uzatt kaydedildi.

Açklamada, Eitim-Bir-Sen olarak, milli ve manevi deerlerimizin korunmas, bunlara el ve dil uzatanlara kar her platformda mücadele verilmesi konusunda her zamanki tavrmz ve kararllmz koruyacaz. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git