Atama bekleyen Selin öğretmen, hayvancılığa başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 5 çocuklu ailenin üçüncü çocuğu olan Munzur Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği mezunu 23 yaşındaki Selin Çelik, atanamayınca köyde hayvancılığa başladı.

Haberler 10.12.2017 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli Munzur Üniversitesi Edebiyat Öretmenlii mezunu Selin çelik, eitimin ardndan atanamad. Selin çelik, ailenin dier ferlerinin baka ilerle megul olmas ve annesinin de hasta olmasndan dolay köyde tarm ve evde bulunan 20 büyükba hayvan ile çiftçilie balad. 17 yllk eitim hayatndan sonra atanamad için köye dönüp hayvanclkla uratn belirten Selin çelik, öyle dedi:

SELN ÖRETMEN

Atanamadm ve u anda köyde hayvanclk yapyorum. Mutsuz deilim ama bu iler biraz zor. 20 büyükba hayvana bakyorum. Üniversite yllarnda, ben olmadm zamanlarda hayvanlarla kz kardelerim ilgilendi. Be kardeiz. Benden büyük bir ablam evli, aabeyim ise köyde deil, darda bir irkette çalyor. Babam da burada deil, o da baka bir ite çalyor. Annem bu ileri yapamyor, kendisi astm hastas rahatsz oluyor. u an evin bütün sorumluluu bende. Ailemi yalnz balarna brakp farkl bir ite çalmaya da gidemiyorum.

Ücretli öretmenlik yapmay istemediini ücretli eitim sitemine faydasnn olmadn savunan çelik, unlar anlatt:

ÖRETMENLK YAPTI

Bunlar bir bayan için çok zor, güç gerektiren iler. Günlük 15 çuval yemi dier binadan doldurarak buraya getirip hayvanlara veriyorum. Yoruuyor ama bir kadnn da ülkemizin u halinde en zor ileri bile yapmay örenmesi gerekiyor. Yoksa kadn olarak hayata tutunamyoruz. Kadn evlenip bir yere kendini ait hissettirmek zorunda kalyor. Ama ben bunun taraftar deilim ne kadar zor olursa olsun tarm da olsa hayvanclk da olsa ilgilenip ayaklarn üzerinde durmay daha makul görüyorum. Öretmenliimi, mesleimi yapmak istiyorum. 17 yl okuyup da gelip burada hayvanclk yapyorsam ve gelip burada ayn bu ii buradaki köydeki okumam bir teyze de yapyorsa bu ülkemizin bir aybdr. Ailemiz 17 yl boyunca yiyeceklerinden ksarak, kendilerinden ksarak bize bir takm artlar salayp okuttular. Bunun karlnda atanamayp mesleini yapamamak, maan aldnda ailenin karsna gelip onlara gururla bir eyler sunamamak insann çok üzüyor. Ben kendimi kstlamyorum. Öretmenlii isteme nedenim edebiyata çok dükünüm, yazmay seviyorum. lerimi bitirdikten sonra benim güzel bir kitaplm var her gün biraz kitap okuyorum. iirler yazyorum bunlarla kedimi avutabiliyorum.

Ana Sayfaya Git