Atanamayan öğretmenler hükümetten kontenjan artırımı bekliyor

Batman'da, 2017'de felsefe bölümünden mezun olduktan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmesine rağmen atanamayan Halil Ayaz, esnaflık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunuyor.

Haberler 04.02.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Öretmenlii bölümünden mezun olan Halil Ayaz, KPSSye girip tercih yapmasna ramen, okuduu bölümden az sayda alm olduu için atanamadndan u anda Batmanda bir giyim sektöründe çalyor.

AçILAN KONTENJAN SAYISI çOK AZ

Kendisi gibi ülkede atanamayan binlerce öretmenin bulunduunu, her sene 20 bin kiinin felsefe bölümünden mezun olduunu aktaran Ayaz, Bu kontenjan mezun saysna göre çok çok snrldr. 20 bin mezundan bu sene sadece 136 kii alnacak. Her sene bu deiiyor. Bu kadar mezun varken açlan kontenjan says çok az. nsanlarn KPSSye girme istei kalmyor. lk sene ve ondan sonraki senelerde girdim ama yeterli puan alsan dahi sralama ile ilgili olduu için atanamyorsun. diye konutu.

SANAY GB BR YERDE çALISAYDIM BR EVM, ARABAM OLMUTU

Kendi öretmenlik meslei dnda farkl bir meslee yönelemediini dile getiren Ayaz, Zaten herkesin kendi mesleini yapamamas durumu bir takm ilerin kötü gitmesine sebep oluyor. Öretmenlik yatrmm örnein sanayi gibi bir yerde yapsaydm u an bir evim, arabam olmutu belki. Maddi skntlar da yaamazdm diye düünüyorum. dedi.

GELECEE ÜMTLE BAKAMIYORUM

Öretmenlik mesleini yapabilmek için çok yere bavurduunu fakat ie alnamadn vurgulayan Ayaz, ki sefer i arama giriiminde bulundum. Kendi mesleimi icra edemiyorum. cra edemememin sebeplerinden bir tanesi atanamamaktr. u an kyafet satyorum. Bir ekilde eve yardmc olmaya çalyorum. Hem kendi ihtiyacm hem de kardelerimin, anne ve babamn ihtiyaçlarn karlamaya çalyorum. Böyle bir durumda gelecee ümitle bakamyorum. çou gencin evlenememe, hayatlarna yön verememe sebeplerinden bir tanesi de budur. ifadelerini kulland.

YAPABLECEM TEK MESLEK ÖRETMENLKTR

Esnaflk yapmaktan utanmadn, hükümetten yeterli kontenjann açlmasn isteyen Ayaz, Yeterince kontenjan açlmasn bekliyoruz. Hayalim severek yapabileceim bir iti. Bu da benim için yapabileceim tek meslek öretmenliktir. Baka iler yapmaktan memnuniyetsiz deilim. Ama bu ii yapyor olmak benim için daha iyi olurdu. Tek beklentim kontenjan açlmasdr. Hükümetin bu konuda bir eyler yapmasn istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git