Atıcı Akgün hedef büyüttü

Milli atıcı Ömer Akgün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nda kategorisinde madalya kazanan ilk Türkiye sporcusu olmayı hedefliyor.

Haberler 01.06.2020 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aabeylerine özenerek 24 yl önce balad atclkta büyük baarlar elde eden Akgün, Seyrantepe Spor Salonunda yer alan ve Avrupa standartlarnda yaplan haval silahlar at poligonunda çalmalarna aralksz devam ediyor.

Türkiyede düzenlenen çeitli turnuvalarda 103 kez dereceye giren Akgün, 2017 ylnda Azerbaycann bakenti Baküde düzenlenen slami Dayanma Oyunlarnda altn madalya kazand.

Müsabakalarda 18 kez Türkiye rekoru kran 38 yandaki Ömer Akgün, yurt dnda 53 turnuvaya katlarak, Dünya ampiyonasnda dördüncü olmay baard.

Akgün, Polonyada katld Haval Silahlar Avrupa ampiyonasnda 630.1 puanla Türkiye rekoru krarak, erkeklerde haval tüfek kategorisinde olimpiyat kotasna ulaan ilk milli sporcu unvann ald.

Ömer Akgün, koronavirüs salgn tedbirlerinden dolay uzun süre evde antrenörü eliinde online antrenman yaptn, Gençlik ve Spor Bakanlnn olimpiyatlara katlacak sporcularla ilgili ald karardan sonra çalmalarna tedbirlere uyarak poligonda devam ettiini söyledi.

Günde 5 saat at, 3 saat de kondisyon çalmas yaptna iaret eden Akgün, baarl olmak için büyük çaba gösterdiini belirtti.

Olimpiyatlarda Türkiyeyi temsil edecek olmann gururunu yaadn, derece yapmak için çok sk çaltn aktaran Akgün, öyle konutu:

Bakanlk olimpiyatlara gidecek sporcularn tek bana spor salonlarn kullanabileceiyle ilgili izin verdi. Ben de malzememi getirdim, artk burada antrenman yapyorum. Günde 5 saat at antrenman yapyorum, 2 saat bisikletle tur atyorum. Isnma hareketleri yapyorum. Günde 8 saat zamanm böyle geçiyor. ki hedefim vard, biri olimpiyata kota alabilmekti. Bunu baardm. imdi yeni hedefim olimpiyatta madalya alp, ay-yldzl anl bayramz dalgalandrmak.

O DUYGU ANLATILAMAZ

Olimpiyatlarn pandemiden dolay ertelenmesinin daha iyi hazrlanmak için frsat olduunu belirten Ömer Akgün, unlar söyledi:

Bu iyi oldu. Daha iyi bir hazrlk süremiz olacak. Bir yl daha fazla hazrlanabileceiz. Atclk tarihinde Türkiyeden haval tüfek erkekler kategorisinde olimpiyatlar için kota alan yoktu. Ben bir ilki baardm. nallah bir ilki de baararak olimpiyatlarda madalya alacam.

Yarmalarda derece yaptnda Türk bayrann stiklal Mar eliinde göndere çekilmesinden büyük gurur duyduunu vurgulayan Akgün, O duygu anlatlamaz. Tüylerim diken diken oluyor. Kelimelerle sdramam, o kadar güzel bir duygu. ifadelerini kulland.

Akgün, silahna takt etiketleri de süs olarak görmediini, her birinin ayr bir hikayesi olduunu ve bunlara baktnda girdii yarmalarn gözünde canlandn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git