Atık mobilyalardan kütüphane bölümü!

Muş'ta Köy ve Köy Okullarını Geliştirme, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği (Köy-Gel-Der), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık" projesi kapsamında atık mobilyaları değerlendirerek köy okuluna kütüphane kazandırdı.

Haberler 08.01.2020 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çöplerden topladklar mobilyalar marangozda ileyen dernek üyeleri, yeniledikleri mobilyalarla merkeze bal Tekyol lk ve Ortaokulunda kütüphane oluturdu. Kütüphaneye, kitap yardmnda bulunan Mu Alparslan Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polatn ad verildi.

Okulda düzenlenen açl programnda konuan Mu Belediye Bakan Feyat Asya, toplumsal bilinç oluturulmasyla atklarn artk çevre, hayvan ve insan saln tehdit etmekten ziyade birçok noktada güzellik oluturduunu söyledi. Mütevazi bir çalmadan büyük bir sonuç elde edildiini vurgulayan Asya, Bu projeyi önemsiyoruz. Atk malzemelerin bir araya getirilerek bu köyümüzde böyle bir kütüphane oluturulmas toplumun her katmannda inallah örnek tekil eder. dedi.

KÖY OKULUNA KÜTÜPHANE

Rektör Polat ise dernek üyelerinin atk malzemeleri geri dönüüme kazandrarak güzel bir kütüphane oluturduunu belirtti. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini isteyen Polat, Sfr Atk Projesi konusunda çok dikkatli ve hassas olmaya çalyoruz. Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan hanmefendi tarafndan ülkemizde balatlan bu önemli projeyi insanlarn benimsemesi ve sahiplenmesi bizi çok mutlu ediyor. Bu etkinliklerin tamamn destekliyoruz. Burada emei geçenlere teekkür ediyorum. diye konutu.

Dernek Bakan Murat çaldr da mobilya parçalarn dernek üyeleriyle 15 günde geri dönüüme kazandrdklarn kaydetti.

çöpten, baz ev ve i yerlerinden topladklar mobilyalarla köy okuluna kütüphane yapmaya karar verdiklerini anlatan çaldr, 15 günlük bir çalmann ardndan kütüphaneyi aktif hale getirdik. Bu faaliyetin ana temasn Sayn Emine Erdoann balatt Sfr Atk Projesi oluturuyor. Dernek olarak bunu daha ileri tamaya çaltk. Faaliyetlerimiz devam edecektir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git