AÜ’den sınavsız ikinci üniversite fırsatı

Anadolu Üniversitesi (AÜ), üniversite eğitimini tamamlayan ya da üniversitede okumayı sürdürenler için ikinci üniversite fırsatı sunuyor.

Haberler 09.09.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AÜ, ayn alanda olmamak kaydyla Anadolu Üniversitesi ktisat, letme ve Açköretim Fakültesi programlarndan birini tercih ederek ikinci üniversite kapsamnda bir bölüm okuma ans veriyor. AÖF Diyarbakr Dicle Bürosu Yöneticisi Davut Turhan, ikinci üniversite okumak isteyenlere AÜnün ans tandn söyledi. Turhan, Farkl bölümlerde okuyan veya mezun olan örenciler için ikinci üniversite okuma ans tanyoruz. Buna göre, örgün-uzaktan eitim, yükseköretim programlarnda kaytl örenciler ile bu programlarn mezunlarndan, meslek yüksekokullarnda okuyan-mezun olanlar ile örgün lisans programlarndan ön lisans diplomas alarak ayrlm olanlar, lisans programlarnda okuyan-mezun olanlar bavuru yapabilir.

SINAVSIZ KNC ÜNVERSTE

Ayrca, Anadolu Üniversitesi açköretim sistemine göre öretim yapan fakültelerden mezun olanlar ve dier yükseköretim kurumlarnn açköretim programlarnda okuyan-mezun olanlar da bavurusunu yapp ikinci üniversite okuyabilirler. Herhangi bir yükseköretim kurumunun lisans programndan mezun olan veya okuyan örenciler açköretim sistemine göre öretim yapan fakültelerin ön lisans-lisans programlarndan birine, herhangi bir yükseköretim kurumunun ön lisans programndan mezun olan veya okuyan örenciler açköretim sistemine göre öretim yapan Açköretim Fakültesinin ön lisans programlarndan birine okumakta veya mezun olduklar alanlarda olmamak kaydyla, snava girmeden ve örgün-uzaktan öretimdeki kaytlarn sildirmeden dorudan Anadolu Üniversitesine bavurmak suretiyle kayt yaptrabilirler dedi.

Ana Sayfaya Git