AÜ'den yaklaşık 1,5 milyon öğrenciye eğitim imkanı

Açıköğretim sistemiyle dünyanın mega üniversiteleri arasında yer alan Anadolu Üniversitesi, yeni akademik yılda 1 milyon 500 bine yakın öğrenciye öğretim imkanı sunacak.

Haberler 20.08.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AÜ Rektörü ve ESTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gündoan Son yllarda ikinci üniversite kapsamnda gelen, herhangi bir üniversitede örgün eitim gören ya da mezun olmu kiilerin kayt yaptrd bölümlerimize ilginin çok fazla olduunu görüyoruz

Anadolu Üniversitesi (AÜ) üç tanesi açk ve uzaktan öretim veren fakülteleri olmak üzere, bu eitim-öretim ylnda yaklak 1 milyon 500 bin örenciye öretim imkan sunacak.

çin, Fransa, Hindistan, Endonezya, ran, Güney Kore, Güney Afrika, spanya, Tayland, ngilterede bulunanlar ile 100 binin üzerinde örencisi olan ve mega olarak nitelendirilen 11 üniversite arasnda yer alan AÜnün Açköretim sistemi, yüz binlerce kiiye uzaktan öretim yoluyla yüksek örenim olana salyor.

Türk yükseköretim sistemindeki toplam 7 milyonu akn örencinin aktif ve pasif olarak yaklak 3 milyonunun örenim gördüü Açköretim sistemi, Türkiye dnda dünyada 16 ülkede Türk vatandalarna yükseköretim imkan sunuyor.

Bünyesinden Eskiehir Teknik Üniversitesini (ESTÜ) çkaran AÜnün Rektörü ve ESTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Naci Gündoan, AÜnün Türkiyenin en köklü ve en büyük üniversitelerinden biri olduunu belirterek, üniversitenin örgün ve açk öretim olmak üzere, iki farkl alanda eitim verdiini bildirdi.

Açköretim boyutunda 1 milyon 500 bin civarnda aktif örencilerinin bulunduunu ifade eden Gündoan, unlar söyledi:

Bu yl içinde de hedeflerimiz bu noktada. Muhtemelen 1 milyon 500 bine yakn örencimiz olacak. Yeni kaytlarla da yaklak 450-500 bin örencinin gelmesini bekliyoruz. Açköretimde bir üniversite snavyla gelen örencilerimiz var, bir de ikinci üniversite kapsamnda gelen örencilerimiz var. Son yllarda ikinci üniversite kapsamnda gelen, herhangi bir üniversitede örgün eitim gören ya da mezun olmu kiilerin kayt yaptrd bölümlerimize ilginin çok fazla olduunu görüyoruz. Yeni bölümlerimiz de açld. Özellikle yabanc dilde eitim yapan ngilizce letme, ngilizce Uluslararas likiler lisans programlar ve Arapça lahiyat ön lisans program olmak üzere üç yeni bölümümüz var. Geçtiimiz yldan beri eitim öretim hizmeti sunan bu bölümlere de özellikle ikinci üniversite kapsamnda youn bir ilginin olduunu söyleyebiliriz.

- ESTÜ genç bir üniversite olmasna ramen kökleri derin bir üniversite

Üniversitenin örgün ksmnda bu yl itibaryla yaklak 12 bin örencinin eitim gördüünü anlatan Gündoan, u bilgileri verdi:

18 Mays 2018 tarihinde Eskiehir Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesinden ayrld. Üniversitemizin teknik bölümleri 2 Eylül Kampüsünde yer alan Havaclk, Mühendislik, Spor Bilimleri, Mimarlk ve Tasarm Fakültesi, Fen Fakültesi ve 2 yüksekokul olmak üzere daha çok teknik ve fen alannda eitim veren bölümlerimiz ESTÜ bünyesine geçti. Teknik Üniversitemizin 700 civarnda öretim elaman bulunuyor. Fiziksel altyapsyla eitim öretim kadrosuyla gerçekten güçlü bir üniversite. ESTÜ aslnda çok genç bir üniversite olmasna ramen kökleri derin ve salam bir üniversitemiz. Örencilerimiz gönül rahatlyla tercih edebilirler.

Gündoan, ESTÜnün AÜden 2-3 ay önce ayrldna iaret ederek, Tabii ki ismi ve tüzel kiilii yeni olan bir üniversite. Aslnda fakülteleri oldukça eski ve köklü bir üniversitemiz. u anda 5 fakültemiz ve 2 yüksekokulumuz bulunmakta. ESTÜyü tercih edecek olan örencilerimiz aslnda AÜnün geçmiten bugüne gelen köklü kültürüyle yeniden kendini harmanlam yeni, genç ve dinamik bir üniversite bulacaklar. AÜ örencilerinin kullanm olduklar sosyal tesislerinden teknik üniversite örencilerimiz de faydalanabilecekler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git