Avrupa münazara şampiyonları İstanbul’da

Türkiye'nin dört bir yanından lise ve üniversite öğrencileriyle akademisyenleri, Avrupa ve Türkiye münazara şampiyonlarını, Maltepe Üniversitesi'nde düzenlenen Münazara Hitabet Festivali’nde buluşacak.

Haberler 26.08.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maltepe Üniversitesiyle Münazara ve Hitabet Dernei, 25-28 Austos günleri arasnda Türkiyenin dört bir yanndan lise ve üniversite örencileriyle akademisyenleri, Avrupa ve Türkiye münazara ampiyonlar, Münazara Hitabet Festivalinde buluacak. Festival, dünyada kabul görmü modern münazara formatnn Türkiyede de yaygnlatrlmas yoluyla örencilerin entelektüel birikimlerini deerlendirmelerini, analitik ve eletirel düünme becerilerini gelitirmelerini, kendilerini daha iyi ifade etme konusunda deneyim kazanmalarn amaçlyor.

Yaplan bilgilendirmede; geni konumac/eitmen kadrosunun içerisinde Maltepe Üniversitesinin akademisyenleri, Türkiyenin tannm konumac ve münazrlaryla birlikte, son Avrupa Münazara ampiyonas ampiyonu Lovro Sprem, IBMin tasarlad yapay zek münazrn yenmi olan bir dier Avrupa ampiyonu ve Dünya ampiyonas Finalisti, Oxford ve Cambridge Üniversitelerinden mezun Harish Natarajan da yer alacak.

Festival boyunca örenciler argümantasyon gelitirme, hitabet, drama, eletirel düünme gibi derslerin yan sra, ekonomiden uluslararas ilikilere, felsefeden sanat tarihine kadar geni bir yelpazede entelektüel birikim seminerlerine de katlabilecekler. Eitimlerden arta kalan zamanlarda da örenciler drama, açk mikrofon, açk hava sinemas gibi etkinliklerle farkl illerden gelen arkadalaryla yaz tatilinin son günlerinin tadn çkaracaklar.

Ana Sayfaya Git