Aybüke korosu oluşturuldu

Muş'ta bir ortaokulda şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın oluşturulan koroda onun sevdiği şarkılar seslendirildi

Haberler 15.04.2018 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta bir ortaokulda ehit öretmen enay Aybüke Yalçn için koru oluturularak sevdii arklar seslendirildi.

Taoluk mam Hatip Ortaokulunda, Batmann Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017de Belediye Bakan Veysi Ikn aracna PKKl teröristlerce açlan atele ar yaralanan ve kaldrld hastanede 22 yanda ehit olan öretmen Yalçn için koro oluturuldu.

ehit Aybüke ad verilen koro, Yalçnn sevdii arklar seslendirerek, bu arklar yurt içinde ve yurt dnda teröristlere kar baarl operasyonlar düzenleyen güvenlik güçlerine armaan etti.

- Türküleri askerlerimize armaan ediyoruz

Okul müdürü Muhterem Özden, güvenlik güçlerinin, ehit öretmenin kann yerde brakmadn anlatarak, Cehaletle mücadele eden ve kendisini örencilerine, vatanna feda eden öretmenlerimizin ismini gündemde tutmak ve hatrlatmak istedik. Koronun seslendirdii türküleri, vatan için cann feda eden askerlerimize armaan ediyoruz. dedi.

Özden, ehit Aybüke Korosu ile Türkiyenin her yerinde türküler seslendirmek istediklerini dile getirdi.

- Cehaletle savarken ehit oldu

Okulun müzik öretmeni Merve Özen, meslektann cehaletle savarken hain teröristler tarafndan ehit edildiini anmsatt.

Kendilerinin de bu konuda duyarllk göstermek için koro oluturduklarn ifade eden Özen, Örencilerimizin hepsi köylerden geliyor. Oradaki halkn bu tür olaylara farkndaln artrmak için sanatsal faaliyetlerimize devam edeceiz. Örencilerimizin seslendirdii parçalar, ehit hocamza, Afrindeki ehitlerimize ve dier tüm ehitlerimize armaan ediyoruz. diye konutu.

Örencilerden Enes Temel de koroda yer almaktan mutluluk duyduunu, seslendirdikleri türküleri ehit öretmen ile askerlere armaan ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git