Azmin sonucu

Muş'un Varto ilçesinde yaz tatillerinde çobanlık yapan Deniz Güzelçay, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında aldığı 483 puanla Özel Tarsus Amerikan Kolejini kazanmanın mutluluğu yaşıyor.

Haberler 11.08.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çaylar Yatl Bölge Ortaokulundan mezun olan Güzelçay, TEOG snavnda 483 puan alarak Mersinin Tarsus ilçesindeki Amerikan Kolejini kazand.

lçeye 35 kilometre uzaklktaki Doanca mezrasnda yaz tatillerinde çobanlk yapan ve maddi imkanszlklar içinde eitimini sürdüren Güzelçayn bu baars, hem kendisine hem de ailesine büyük sevinç yaatt.

Güzelçay, eitimini çok zor artlarda sürdürdüünü söyledi.

Yazn köyde çobanlk yaparken bir taraftan da ders çaltn anlatan Güzelçay, öyle konutu:

Kn yolumuz kapal olduu için okula atl kzaklarla gidiyorduk. Snavlarm hiç kaçrmadm. Köyde babama yardm ediyorum. Hayvanlara bakyorum. 10 ineimiz var, onlar besliyoruz. Atl kzaklarla ot çekiyoruz. Yaz tatilinde köyde 3 ay boyunca hayvanlarn önüne gidiyorum. Hayvanlara bakarken kitaplarm elimden hiç düürmüyorum. Arkadalarma tavsiyem bo zamanlarnda kitap okuyup ders çalsnlar. Okumann kymetini bilsinler.

Denizin babas Tuncer Güzelçay ise baarsndan dolay oluyla gurur duyduunu ifade etti.

Olunun bo zamanlarnda hep ders çaltn, bunun yan sra çobanlk yaptn anlatan Güzelçay, Olum bu emeinin karlnda Amerikan Kolejini kazand. Eitimine orada devam edecek. çok mutluyuz. Bu baary yakalad ve bizi gururlandrd için kendisine teekkür ederim. dedi.

- stanbuldan da Vartonun köyünden de birinci çkyor

çaylar Yatl Bölge Ortaokulu Müdürü Olcay Karata da okullarndan 90 örencinin mezun olduunu, bunlardan 50sinin Türkiyenin en iyi liselerine yerletiini dile getirdi.

Bu baarda emei geçen öretmenlere teekkür eden Karata, unlar kaydetti:

Örencilerime baktmzda bir köy okulundan mezun oldular. Örencilerimizin aileleri çiftçi. Ama buna ramen Türkiyede birinci olma imkan yakalayabiliyorlar. Bu imkan yaratan Bakanlmza teekkür ediyorum. Türkiyede eitim eitlii var. stanbuldaki örenci de TEOGda birinci oluyor, Vartonun bir köyündeki örenci de birinci olabiliyor. Bu baar okullarda açlan yetitirme kurslar sayesinde gerçekleti. ki yldr Türkiye birincisi çkaryoruz, çok mutluyuz. Temennimiz bu baarnn devam etmesi.

Ana Sayfaya Git