Azmin zaferinin adı: Dılyar Kavak

Mardin'de serebral palsi hastası olan ve sadece sol kolu ile sağ elinin işaret parmağını kullanabilen 14 yaşındaki Dılyar Kavak, katıldığı yüzme, piyano ve binicilik kurslarındaki azmiyle çevresindekilere örnek oluyor

Haberler 13.06.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde doutan serebral palsi hastas 14 yandaki Dlyar Kavak, sadece sol kolu ile sa elinin iaret parman kullanabilmesine ramen binicilik, yüzme ve piyano kurslarndaki azmiyle takdir topluyor.

Merkez Artuklu ilçesinde yaayan, engeli nedeniyle iki yl geç balad okulda ksa sürede okuma yazma örenen Kavak, yaama sevinci ve azmiyle katld kurslarda gösterdii performansyla çevresine örnek oluyor.

Okulda müzik öretmeninin tavsiyesi üzerine 9 aydr piyano kursuna devam eden ve bu sürede engeline ramen baar kaydeden Kavak, Mardin Dinler ve Diller Korosunda piyano çalmak istiyor.

Yüzme sporuyla uraan ve iki yldr lisansl yüzücü olan Kavak, Türkiye Bedensel Engelli Yüzme Yarlarnda mücadele edecek.

Binicilii de çok seven Dlyar Kavak, AA muhabirine, engelli olmas nedeniyle hayata bir sfr yenik baladn ancak buna ramen yaama küsmediini söyledi.

Kavak, yüzde 75 engelli olmasna ramen birçok eyi yapabildiine iaret ederek engelliliini kabullenmesinin kendisine mücadele gücü verdiini dile getirerek, Allah beni böyle yaratt ve ben bunu böyle kabullenmi durumdaym. Baarl yönlerimin, Allah tarafndan art olarak verildiini düünüyorum. Bedenler engelli olabilir ama yeter ki gönüller engelli olmasn. dedi.

Kavak, baarsnda ailesinin büyük katks olduunu aktararak, unlar söyledi:

Hepimiz bir puzzlenin parçalarydk. Birimiz olmasaydk o puzzle yarm kalrd. Hepimiz kendi görevimizi yaptmz için çok güzel bir hayat ortaya çkt. Ailem bana resmen yeniden hayat verdi. O yüzden onlar çok seviyorum. Yüzde 75 engelliyim. Sol kolum hariç vücudumun hiçbir yerini kullanamyorum. Sol kolum, beni hayata balayan ve yaamm kolaylatran tek uzvum. Baarmann ilk adm azimdir.

- Psikolog olmak istiyor

Engelli çocuklara tavsiyelerde bulunan Kavak, Kendilerini eve kapatmasnlar. Onlar birçok eyi baarabilirler. Onlarn da öz güvenlerinin yerine gelmesi gerektiini düünüyorum. Gayret ettikleri zaman her türlü zorluun üstesinden gelebilirler. diye konutu.

Psikolog olmak istediini ifade eden Kavak, bu meslein kendi fiziki durumuna uygun olduunu ve sorunlaryla yanna gelecek kiilere kendisinden örnekler vererek onlar mutlu edebileceini düündüünü söyledi.

- Hiç salncaa binemedim

Kavak, küçüklüünden beri salncaa binemediini ve yllardr bunun hayalini yaadn anlatarak, Benim salncaa bineceim ortam olmad. Keke bize uygun parklar parklar yaplsa ve arkadalarmla bu parklarda doyasyla elenebilsek. ifadesini kulland.

- Piyanoyu çok seviyor

Müzik eitmeni Altay Altun, Dlyar Kavakn engelli durumuna ramen piyano örenmek için büyük çaba gösterdiini belirtti.

Dlyar Kavakn mücadele azmi ve baarsnn gurur verici olduunu vurgulayan Altun, Azimle çalmas çalmas baarsn artryor. Piyanoyu çok seviyor. Dlyar, bu performansn ile devam ederse ileri ki dönemlerde hayal ettii Mardin Dinler ve Diller Korosunda yer alacana inanyorum. dedi.

- Yüzmesi benim için adeta bir mucizeydi

Yüzme antrenörü Bilge Cengiz de 1,5 yldr çalt Kavakn kendisi için özel bir sporcu olduunu aktard.

Sadece sol kolunu kullanarak yüzmesi benim için adeta bir mucizeydi ifadesini kullanan Cengiz, Bunu baarabileceine ailesi, kendisi ve ben inanyorduk ve o da bunu baard. Yüzde 75 engelli ve sadece sol kolunu kullanabilen engelli bir çocuun yüzebileceini ben de Dlyardan örendim. Dlyar, Mardin Spor Kulübümüzün lisansl sporcusudur. Türkiye Bedensel Engelli Yüzme Yarlarna katlacak. çok iyi hazrlandmz yarmada Dlyarn en iyi dereceyi alacana inanyoruz. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git