Bağımsız hareket eğitimi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası münasebetiyle görme engellilere ücretsiz bağımsız hareket eğitimi verilmeye başlandı.

Haberler 10.01.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Bakanl Engelliler ube Müdürlüü, 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftas kapsamnda görme engellilere Sümer Park Ortak Yaam Alannda bamsz hareket eitimi vermeye balad. Görme engellilerin ücretsiz faydalanaca eitim günlük 1 saat olmak üzere 1 ay boyunca devam edecek. Eitimde görme engellilere, toplum ve çevreye uyumun salanmas, tehlikelerden korunma, zihinsel harita yönteminin gelitirilmesi, evde ve trafikte hareket edebilme kabiliyeti, iki nokta arasnda kolay ve tehlikesiz ulama, bastonlu veya bastonsuz olarak bina içi ya da dnda serbest dolaabilme yeteneinin gelitirilmesi öretilecek.

GÖRME ENGELLLER

Ali hsan Arslan Görme Engelliler lköretim Okulunda görevli görme engelliler özel eitim öretmeni Mehmet Nayim Akdoan tarafndan teorik olarak verilen eitimde açk alanda, dar bölgelerde nasl bastonsuz hareket edilecei, arama ve yön bulma teknikleri ile bastonla çevreyi kontrol etme yöntemleri eitime katlanlara aktarld. 1 ay boyunca devam edecek olan eitimlerden faydalanmak isteyenler, Sümer Park Ortak Yaam Alan Sosyal Hizmetler Daire Bakanl Engelliler ube Müdürlüüne gelerek bavuruda bulunabilecek.

Ana Sayfaya Git