Bağlar, 920 ilçeyi geride bıraktı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde okuma yazma seferberliği çerçevesinde 12 bin 534 kişiye kurs verildi. İlçe, 920 ilçe içerisinde okuma yazma seferberliğinde birinci oldu.

Haberler 13.04.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan himayesinde balatlan okuma yazma seferberlii kapsamnda Balarda youn bir çalma balatld. lçede, 12 bin 534 kii okuma yazma kurslarna kazandrld. lçede 580 kurs açldn ve kurslara 11 bin 202 kadn ile bin 332 erkein katldn anlatan Balar lçe Milli Eitim Müdürü Fikret Elaltunta, Türkiyede birçok ilden daha büyük bir nüfusa sahip olan Balar ilçemiz 920 ilçe içerisinde okuma yazma seferberliinde birinci olarak hedefi 12den vurdu dedi.

LçELER GERDE BIRAKTI

Tarama ile okuma yazma bilmeyenleri tespit ettiklerini aktaran Elaltunta, köylerde ve ilçe merkezinde kaytlar yaptklarn ve snflar oluturarak eitimlere baladklarn aktard. Elaltunta, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoann himayelerinde yurt genelinde balatlan Okuma ve Yazma Seferberliini Balarda ubat aynda balatmtk. Valimiz ve kaymakammz himayesinde Balar ilçesi olarak açtmz kurslara kaytl olan kursiyer says bakmndan Türkiyede birinci sradayz. Okullarda, Aile Destek Merkezlerinde, sitelerde, bizimle protokolü olan STKlarda, köylerde, camilerde, Kuran kursu olan yerlerde, çocuu engelli olan vatandalarn kendi evlerinde snflar açtk. Özellikle okuma yazma bilmeyenlerin sosyal hayata katlmn salamak, hayatlarn kolaylatrmak için ayana giderek okuma yazma öretmeye çalyoruz. Örenim ça dna çkan kursiyerlerin 2 ay içinde kursu tamamlayp okuryazarlk belgesi alabilecekler. Daha çok kadnlar ilgi gösteriyor. Dersleri ilgiyle takip ediyorlar, kursiyerlerimizin büyük ksm okuma yazmay örenmi durumda diye konutu.

Ana Sayfaya Git