Başkale'de depremzede öğrenciler ders başı yaptı

İran'daki depremden etkilenen Van'ın Başkale ilçesindeki mahallelerde bulunan 25 okulda eğitime verilen 15 günlük ara sona erdi. Öğrenciler, depremde kaybettikleri sınıf arkadaşlarının üzüntüsüyle ders başı yaptı.

Haberler 10.03.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

23 ubatta meydana gelen ve merkez üssü rann Hoy kenti olan 5,9 büyüklüündeki depremin etkili olduu ilçeye bal Özpnar, Kakol, Gelenler, Börüpek ve Güvenlik mahallelerinde yaralar sarlyor.

Örenciler, ilçede deprem nedeniyle 25 okulda eitime verilen 15 günlük arann ardndan ders ba yapt.

- Babas ve 3 kardeiyle enkaz altnda kalan Fatmann sras bo kald

Depremde babas ve 3 kardei ile kald enkazn altnda yaamn yitiren Fatma Furatn eitim gördüü Özpnar lk ve Ortaokulu 1/A snfnda hüzün vard. Örenciler, kaybettikleri arkadalarnn üzüntüsünü yaad.

Ayn okulda eitim gören ve depremde hayatn kaybeden 2/A snf örencisi Hüseyin Tosun ve 8/A snf örencisi Emirhan Acarn da sralar bo kald.

Emirhan Acarn sra arkada Serdar Ik, tamal sistemle okula geldiklerini anlatarak, Emirhan benim çocukluk arkadamd. Beraber ayn köyde yayorduk. Özpnardaki okula tamal geliyorduk. Kendisini çok özledim. Yaasayd bugün bizimle beraber burada olacakt. diye konutu.

Acarn annesi Mercan Acar da evladn kaybetmenin acsn dile getirerek Olum yaasayd bugün arkadalaryla birlikte okula gidecekti. dedi.

Okulda görev yapan öretmen Nurten Akan ise 15 günlük arann ardndan bugün ders ba yaptk. Okulumuzda hasar yok. ifadelerini kulland.

Özpnar Mahallesi Muhtar Cezmi Arslan da devletin her konuda kendilerine yardmc olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git