Babası çalıştırdı, 9 madalya kazandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde babasının antrenörlüğünde 4 yıldır wushu müsabakalarına katılan 12 yaşındaki Berfin Kalkan, şimdiye kadar 8'i altın 9 madalya elde etti.

Haberler 08.04.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde babasnn antrenörlüünde 4 yldr wushu yarmalarna katlan 12 yandaki Berfin Kalkan, imdiye kadar 8i altn 9 madalya kazand.

Berfin Kalkan, milli takm antrenörü babas Nimet Kalkan ile yapt çalmalarla baardan baarya kotu. Antalyada 2015te düzenlenen ampiyonada Türkiye üçüncüsü olan Berfin, 2016da Balkan, bu yl da Türkiye ampiyonluuna ulat. Berfin, il ve bölge ampiyonluklar ile madalya saysn 9a çkard.

Avrupa ve dünya wushu ampiyonalarna hazrlanan milli sporcu, babasnn izinden giderek yaklak 5 yl önce balad bu sporda, 4 yldr profesyonel olarak organizasyonlara katlyor.

Silvan Ortaokulu 6. snf örencisi Berfin Kalkan, 2012den bu yana babasnn kendisini çaltrdn, wushu sporunda birçok baarya imza attn söyledi.

9 MADALYA KAZANDI

Silvan Kaymakaml Halk Eitim Merkezi bünyesinde çalmalarn sürdürdüünü anlatan Berfin, okul çknda ampiyonalara hazrlandn, akam evde ödevlerini yaptn, çevresindeki arkadalarn da bu spora yönlendirdiini aktard.

Berfin, Avrupa ve dünya ampiyonalarnda baarl olmak için youn bir ekilde çaltn dile getirerek, Baarmda babamn büyük katks var. Baarmn srr çok çalmam. nsan kendisine inanrsa baaramayaca hiçbir ey yok. dedi.

Baba Nimet Kalkan ise kznn da kendisi gibi sporda wushuyu tercih ettiini, buna çok sevindiini kaydetti.

Kznn küçük yalarda kendisiyle antrenmanlara geldiini anlatan Kalkan, Önce wushu ile oyun amaçl ilgilenmeye balad. Kendisini birkaç yarmaya götürdüm. Orada onu kefettik. Ondan sonra çalmalara baladk. l, bölge birincilikleri, Balkan ve Türkiye ampiyonluklar var. Kzmla gurur duyuyorum. diye konutu.

Halk Eitim Merkezi bünyesinde 6 yldr çocuklara wushu eitimi verdiini, imdiye kadar 300ün üzerinde madalya kazandklarn kaydeden Kalkan, hedeflerinin Silvanl gençlerin Avrupa ve dünya ampiyonluuna ulamasn salamak olduunu, ilçeyi sporla ön plana çkarmak istediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git