Bağlar'a renk kattı

Diyarbakır'da özel bir okulda resim öğretmenliği yapan Nazlı Ergen, okulların tatil olmasını fırsat bilip Bağlar ilçesindeki ara sokaklarda arkadaşları ile resim çiziyor. 1 aydır çalışmalarını sürdüren Nazlı Öğretmen, “Halk mutlu olur diye yıpranmış duvarları biraz güzelleştirmeye çalıştık, herkes çok memnun şu anda” dedi.

Haberler 05.08.2019 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel bir okulda resim öretmenlii yapan Nazl Ergen, okullarn tatil olmasn frsat bilip Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesinin sokaklarna resim çizmeye balad. Belediyenin de malzeme destei verdii genç öretmen ve arkadalar, sokaklara 30un üzerinde resim çizmeyi hedefliyor. Duvarlara çizilen insan figürleri, aaçlar ve hayvanlar dikkat çekerken, Nazl öretmen ve arkadalar, bir aydr Balar ilçesinin arka sokaklarnda çalyor.

Ypranm duvarlara birazck renk katmaya çaltk

Daha önce bu projeyi stanbulda gerçekletirdii belirten Resim Öretmeni Nazl Ergen, Bu projeyi daha önce ekip arkadalarmla birlikte stanbulda gerçekletirmitik. çok güzel tepkiler görmütük orada da. Diyarbakra döndükten sonra neden bizim sokaklarmz da renklenmesin, hem burada resim dersi görmeyen çocuklarmzda var. Hem sanat örensinler, hem duvarlar renklensin ve hem de halk mutlu olur diye ypranm duvarlara birazck renk katmaya çaltk ve herkeste çok memnun u anda. Mahalle halk çok memnun oldu hatta dier mahallerden gelen vatandalar da kendi bölgelerinde bu çalmalar yapmamz istiyor dedi.

çocuklarla ie balaynca istediimiz amaca ulatk

Arkadalar ve mahallenin çocuklar ile birlikte 40 dereceyi aan scak havada her gün resim çizdiini anlatan Nazl öretmen, çocuklar resim çizerken sanatn çok deerli olduunu ve yaplan emee saygnn olumasn örendiler. Yaptmz emee çok büyük sayg gösterdiler. çocuklar duvarlara zarar gelmesin diye koruma baladlar. Aslnda bu sokaklarn tek ruhu çocuklar. çocuklarla ie balaynca istediimiz amaca ulatk. Böylelikle sanatn konumas gerektiini düündük. imdiye kadar bir sokak yapld ve elimizde bir sokak daha var ve onu da bitirirsek iki sokak renkli olacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git