Bakan açıkladı: Bu yıl zam yok

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu yıl yurt ücretlerine zam yapılmayacağını söyledi. Bakan Kasapoğlu, "Öğrencilerimize ücretsiz olarak çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti sunuyoruz" dedi.

Haberler 17.09.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, yeni eitim öretim dönemi öncesinde Hürriyetten Gamze Kolcuya özel deerlendirmelerde bulundu. Bu yl yurt ücretlerine zam yapmayacaz. Örencilerimize ücretsiz olarak çamar ykama ve kurutma hizmeti sunuyoruz diyen Bakan Kasapolu, unlar söyledi:

ÜCRETSZ çAMAIR YIKAMA

Yurtlarmzda 2002-2017 yllar arasnda yüzde 235 orannda kapasite art saland. Bugün itibaryla 81 il, 237 ilçe ve Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinde toplam 775 yurtta 662 bin 303 yatak saysna ulam durumdayz. 2002 ylnda, 75 il ve 57 ilçede yurt saymz 190, yatak kapasitesi ise 182 bin 258di. Taleplere baknca doluluk oranmzn yüzde 100e ulaacan öngörebiliyoruz. Artk temmuz ve austos aylar için yurt ücreti alnmyor. Bu yl yurt ücretlerine zam yapmayacaz. Yurtlarmzda örencilerimize ücretsiz olarak çamar ykama ve kurutma hizmeti sunuyoruz. 24 saat scak su ve 24 saat ücretsiz internet hizmetimiz mevcut. Beslenme hizmeti, diyetisyenler ve gda mühendisleri gözetiminde, yurt müdürlüünce kurulan komisyonlar tarafndan denetlenerek gerçekletiriliyor. Örencilerimize, sabah kahvalts ve akam yemei için aylk 330 lira beslenme katks salyoruz. Yurtlarmzda çalma salonlar ile amacna uygun olarak düzenlenmi eitim salonlar bulunuyor. Bunun yannda ayrca di hekimlii, mühendislik, mimarlk gibi dallar için özel koullar gerektirecek çalma alanlarmz de örencilerimizin kullanmna hazr.

YURTTA UYUM PROGRAMI

Eitsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gençlerimize donanm kazandrmay amaçlayan pek çok faaliyetimiz var. Bütün yurtlarmzda atölye çalmalar, yabanc dil, Türk-slam sanatlar, i ve meslek kurslar, görsel sanatlar kurslar düzenliyoruz. Bu yl, örencilerimiz yurtlarna ilk geldiklerinde ücretsiz internet ifrelerini alacak ve bir uyum programna tabi tutulacak. Programla hem bulunduu ehri sosyal, kültürel ve tarihsel açdan tanyacak hem de barnaca yurdun kurallar ve sahip olduu haklar konusunda bilgilendirilecek.

Ana Sayfaya Git