Bakan Karaismailoğlu: Öğrencilerimize ücretsiz internet paketlerini vermeye devam edeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak öğrencilerimizin uzaktan eğitim süreçlerine destek oluyoruz. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ile yapmış olduğumuz bu çalışmalar ile ihtiyaç olduğu sürece öğrencilerimize ücretsiz internet paketlerini vermeye devam edeceğimizin altını çizmek istiyorum" dedi.

Haberler 30.09.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Karaismailolu, Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunda, Ulusal Akll Ulam Sistemleri (AUS) Strateji Belgesi ve 2020-2023 Eylem Plan Tantm Toplantsna katld. Karaismailolu burada yapt konumada, tüm ulam modlarnda çok yönlü faydalaryla akll ulam sistemlerinin dünyann gündeminde olduunu belirtti. Karaismailolu, Bu kapsamda biz de biliim teknolojilerindeki geliimlere paralel olarak tüm ulam modlarmzda akll ulam sistemlerini yaygnlatrmaya baladk. Akll Ulam Sistemlerine yönelik çalmalarmzla; seyahat sürelerini azaltmay, trafik güvenliini artrmay, mevcut yol kapasitelerinin daha etkin ve daha verimli kullanmay, hareketlilii artrmay, enerji verimliliini artrarak ülkemizin ekonomisine katk salamay ve çevreye verilen zararlar azaltmay amaçlyoruz. Bu amaçlar dorultusunda Akll Ulam Sistemleri projeleri ile; izleme, ölçme, analiz ve kontrol mekanizmalarn içeren çalmalar hayata geçirmeye devam ediyoruz. Akll Ulam Sistemleri, Bakanlmzn ulatrma ve haberleme alannda yürüttüü hizmetlerden yenilikçi ve vizyoner admlarndan birisi. Bu anlamda ülkemizin güçlü biliim ve haberleme altyapsnn sunduu imkanlarla; ulam sektörü ile bilgi ve iletiim teknolojilerinin kesiim noktasnda ortaya çkan çözümleri vatandalarmzn hizmetine sunmay hedefliyoruz dedi.

UZAKTAN ETM SÜREçLERNE DESTEK OLUYORUZ

Bakan Karaismailolu, dier yandan vatandalarn artan zorunlu iletiim ihtiyaçlarna yönelik çözümler de ürettiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Salgnn balangc ile birlikte yaklak 800 bin salk çalanmza, aile hekimlerine ve YÖKe bal üniversiteler ile Milli Eitim Bakanlmza bal okullardaki örencilerimize yönelik ücretsiz ses ve internet paketlerinin tanmlanmasn saladk. Salk Bakanlmzn sahada ve filyasyon ekiplerinde bulunan yaklak 25 bin çalanna aylk 15 GB ve 15 bin dakika paketleri halen devam etmektedir. Yine Milli Eitim Bakanlmzn Eitim Biliim Andan yararlanmakta olan tüm örencilerine mobil ve sabit operatörlerimizle birlikte 6 GB ve 8 GB ücretsiz internet paketlerini vermeyi sürdürüyoruz. Bu sayede Ulatrma ve Altyap Bakanl olarak örencilerimizin uzaktan eitim süreçlerine destek oluyoruz. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ile yapm olduumuz bu çalmalar ile ihtiyaç olduu sürece örencilerimize ücretsiz internet paketlerini vermeye devam edeceimizin altn çizmek istiyorum.

SBER TEHDTLE LGL BRçOK ÖNLEYC FAALYET YERNE GETRDK

Bakan Karaismailolu, salgn döneminde bilgi ve iletiim altyapsyla, bata eitim, salk, bankaclk ve enerji olmak üzere kritik altyaplarn hizmet sürekliliini salamak üzere Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu bünyesinde yer alan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi üzerinden anlk olarak trafikleri takip ettiklerini bildirdi. Bakan Karaismailolu, öyle konutu:

Siber vatanmzda da gözetimimizi ve hakimiyetimizi büyük bir hassasiyetle sürdürmekteyiz. Son 6 ayda, koronavirüs konulu; zararl yazlm ve oltalama türündeki siber tehditlerle ilgili birçok önleyici faaliyeti yerine getirmi bulunuyoruz. Bu çerçevede; Covid19 ile alakal 42 adet zararl yazlm tespiti, 420 adet komuta kontrol merkezinin engellenmesi, 71 adet sahte video konferans uygulamasnn tespiti ve engellenmesi, uzaktan yönetim servisleri ve ara yüzleri ile ilgili toplamda 5 bin 879 adet zafiyetin tespiti ve kapattrlmas Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ekiplerimiz tarafndan gerçekletirilmitir.

Ana Sayfaya Git