Bakan Özer: BİLSEM'lerde tüm öğrenciler için yaz okulu açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde sadece bilim sanat merkezine seçilmiş öğrenciler değil, 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız" dedi.

Haberler 17.05.2022 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mili Eitim Bakan Özer, Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen BLSEMlerin Alt Yaplarnn Güçlendirilmesi Projesi Atölye Tantm ve Açl Programna katld. Bakan Özer, 20 ylda eitime eriim ve eitimin demokratiklemesinin önündeki engellerin kalktn ve bu dönemde ilk kez kz çocuklarn okullama oranlarnn erkek çocuklarn saysn geçtiini söyleyerek, Ülkelerin gelimesinde insan kayna çok önemli. Türkiyenin her tarafndaki bilim sanat merkezlerinde özel yetenekli örencileri yeni programlarla sürekli destekliyoruz. 81 ilde 183 bilim sanat merkezimiz vard ancak saha ziyaretlerinde ilçelerden ilçelere 50, 60 ya da 100 kilometre uzaktaki bilim ve sanat merkezine gitmek için çocuklarmzn uzun yollar kat ettiini gördük. Dedik ki eriimi kolaylatracak ekilde imkan olan tüm noktalara bilim sanat merkezi kuralm ve 2021in sonunda bilim sanat merkezlerinin saysn 225e çkarttk. 2022 ylnda hedef olarak 350yi koymutuk. 4 ayda hedefimizi atk ve 355e ulatk. u anda 81 ilde 355 bilim sanat merkezimiz, gençlerimizin, çocuklarmzn hizmetindedir. nallah bu say daha çok artacaktr. 2021 ylnn son 2 aynda 16 bin 361 yeni kütüphane kurduk. Kütüphanesi olmayan tek bir okulumuz bile yok diyebildik. Yl sonuna kadar okul kütüphanelerinde 60 milyon olan kitap saysn 100 milyona ulatrmay hedefliyoruz diye konutu.

58 LDEK 160 ATÖLYENN AçILIINI YAPIYORUZ

Bakan Özer, çocuklarn bilim ve akademik becerilerin yannda kültür, sanat, spor alanlarnda donanml olmak üzere sunulan imkanlardan faydalanmasn istediklerini belirtip, öyle konutu:

Artk katma deeri yüksek olan üretim, inovasyon, farkl yaklamlarla ülkeler rekabet güçlerini artrmaya çalyorlar. Biz de Bakanlk olarak bu özel çocuklarmzn kümelenmi olduu bilim sanat merkezlerini, fikri mülkiyet ve snai haklarn merkezi yapmak istedik. Onun için Türk Patent ve Marka Kurumuyla i birliine giderek tüm bilim sanat merkezlerimizin yöneticilerini, öretmenlerini, örencilerini fikri mülkiyet ile ilgili bilgilendirici eitimlerden geçirdik ve çok ksa sürede bu çalmalar meyvesini verdi. 2021 ylnda, 225 bilim sanat merkezinde 2 bin 657 tane fikri mülkiyet ürünü tescil için bavuru yapt ve bu bavurulardan 13 patent, 39 faydal model, 8 marka ve 1245 tasarm olmak üzere 1305 ürünün tescili alnd. Artk bu özel yetenekli çocuklarmz, fikri mülkiyetin, inovatif yaklamlarn yaygn bir kültür olarak yerletii, gelitii bilim sanat merkezlerinde vakitlerini geçirecektir.

BLSEMLERDE TÜM ÖRENCLERE YAZ OKULU

Bakan Özer, bugün 58 ildeki BLSEMlerde 160 atölyenin açln yaptklarn kaydederek, Biz sadece bilim sanat merkezlerinin saysn artrmyoruz, ayn zamanda altyapsn, donanmn artrmak için büyük mücadele veriyoruz, büyük kaynaklar ayryoruz. Bilim sanat merkezlerimiz, eitim öretim dönemi içerisinde özel yetenekli örencilerimizin yeteneklerini gelitirmeye katk veren birimler. lk kez bu yaz itibaryla bilim sanat merkezlerinde sadece bilim sanat merkezine seçilmi örenciler deil, 2nci snftan 12nci snfa kadar tüm örencilerimize yaz okulu açacaz. Yaz okulunda 2 ders olacak; 1i bilim, 2ncisi sanat. Okullar arasndaki imkan farkllklarn azaltmak için kullandmz bir mekanizma var; destekleme ve yetitirme kurslar. Artk bilim sanat merkezlerimizi de destekleme ve yetitirme kurslar kapsamna alyoruz. Öretmenlerimiz, bilim sanat merkezindeki öretmenlerimiz de bu kapsamda tüm örencilerimize yaz okullarnda bilim ve sanat ile ilgili hazrlam olduklar program paylaacaklar. Yani biz artk Milli Eitim Bakanl olarak sadece akademik eitim-öretim ylna deil 12 aya bakacaz ve gençlerimizi hiç yalnz brakmayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git