Bakan Selçuk: 11 ilde 'Mobil Okul' projesini başlatıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için oluşturulan 'Mobil Okul'u ziyaret etti. Selçuk, "Tarım işçilerinin yoğun bulunduğu 11 ilimizde 'Mobil Okul' projesini başlatıyoruz" dedi.

Haberler 31.07.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre; Covid-19 salgn nedeniyle oluan sosyal ve duygusal kayplar gidermek için balatlan Telafide Ben de Varm etkinlikleri kapsaml bir programla devam ettii belirtildi. Türkiyenin dört bir yannda yaayan örencilerle birlikte tarm alanlarnda çalmak için yaz aylarnda göç eden mevsimlik içilerin çocuklar için de ayr bir çalma balatld. Bu kapsamda Adana, Ankara, çanakkale, Diyarbakr, Manisa, Mersin, Ordu, Sivas, anlurfa, rnak ve Hatayda Telafide Ben de Varm program için Mobil Okullar oluturuldu.

BAKAN SELçUK, MOBL OKULA KONUK OLDU

Bakan Ziya Selçuk, Ankarann Kahramankazan ilçesi çimit Mahallesindeki Mobil Okula konuk oldu. lçe merkezine 10 kilometre uzaklktaki çadr bölgesinde kalan ailelerin her kademedeki 62 çocuunun yürüttüü telafi faaliyetlerine elik eden Bakan Selçuk, okuma yazma, zeka oyunlar, okul öncesi etkinlik, müzik, açk hava oyunlar ve masal snflarn ziyaret etti. Tüm çocuklarn eitim ihtiyaçlarn karlamann kendi sorumluluklar olduunu vurgulayan Bakan Selçuk, projeye ilikin unlar kaydetti:

Mevsimlik tarm içilerimizin çocuklar için neler yapabiliriz, sorusu aslnda uzun yllardr üzerinde çaltmz bir konuydu. Bu sene salgnla ortaya çkan durumu dikkate alarak, frsat adaletini nasl ilerletebiliriz diye düündük. Tarm içilerinin yaz aylarndaki hareketlilii nedeniyle çocuklarmzn eitime eriiminde sorun yaanmamas için tarm içilerinin youn bulunduu 11 ilimizde Mobil Okul projesini balatyoruz. Bu projede gönüllü öretmenlerimiz görev alyor. Meslektalarmz örencilerimizin ihtiyaçlarn belirleyerek gereken içerii hazrlyor. Sosyal duygusal, fiziksel, kültürel, sportif, akl oyunlar alannda, okuma yazmadan matematikteki temel kavramlara kadar her alanda eitim faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Ana Sayfaya Git