Bakan Selçuk Eba'da ders verdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS ve YKS hazırlık sürecindeki 8. ve 12. Sınıf öğrencileri için kademeli olarak aktif hale getirilmeye başlanan ‘EBA Canlı Sınıf' uygulamasında öğrencilerle buluştu.

Haberler 09.04.2020 - 03:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamndaki merkezi snav ve Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) hazrlk sürecindeki 8 ve 12inci snf örencileri için kademeli olarak internet üzerinden aktif hale getirilmeye balanan EBA Canl Snf uygulamasnda örencilerle bulutu.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, uzaktan eitim süreciyle ilgili tüm çalmalarn koordinasyonunu bizzat yürüten Selçuk, Kavack Borsa stanbul Ortaokulu 8-A snf ve Yalova Termal Fen Lisesi 12nci snf örencilerinin Eitim Biliim A (EBA) portalndaki canl snflarna sürpriz ziyaret gerçekletirdi.

Derslere katlan Bakan Selçuk, örenci ve öretmenlerle sohbet etti.

lk olarak Kavack Borsa stanbul Ortaokulundan matematik öretmeni Duygu Gürman ile 8-A ubesi örencilerinin gerçekletirdii derse balanan Selçuk, snav telandaki örencileri rahatlatan mesajlar verdi.

Snava girecek örencilerin yalnzca birinci dönem müfredat ve kazanmlarndan sorumlu olduunu hatrlatan Bakan Selçuk, örencilerden, kendilerini strese sokacak eylerden uzak durmalarn istedi.

Örencilere evdeki çalma düzenine ilikin tavsiyelerde bulunan Bakan Selçuk, Sizler yalnzca odaklann ve düzenli bir çalma sistemi oluturun. Hangi ii hangi saatte yaptnza dikkat edin ve kendi rutininize uyun. nallah bugünler de geçecek ve yine koa koa okullarnza gideceksiniz ve snflar enlendireceksiniz. diye konutu.

Bakan Selçuk, stanbul balantsnn ardndan Yalova Termal Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öretmeni Dilek Karadumann 12nci snflarn iki ubesiyle gerçekletirdii derse konuk oldu.

Biz insan evde de rahat brakmayz görüyorsunuz böyle. Hani hep bana liseliler, Hocam biz evde kalalm evde çalalm, ite okula gitmeyelim, devamszlk olmasn derdi. Kimin duas kabul oldu? diye soran Selçuka örenciler, Biraz fazla oldu Bakanm, özledik. cevabn verdi.

Bunun üzerine Fazla m oldu? Ne kadar olsa iyi olurdu? diye soran Bakan Selçuka, bir örenci, Bir, 15 tatil gibi olsa. karln verdi.

Bakan Selçuk da u virüsü bir yenelim inallah ondan sonra hep beraber okullarda buluacaz. dedi.

- Okul baars ve hayat baars farkl eyler

Bakan Selçuk, baarl ve mutlu olmak için önerilerinin sorulmas üzerine unlar söyledi:

nallah hepiniz çok baarl olacaksnz. Buna yürekten inanyorum. Okul baars ile hayat baars farkl eyler. Bunca yllk deneyimlerimden sonra size unu söyleyebilirim, okulda baarl olann hayatta baarl olacann garantisi yok. Derste ne yaptnz önemli ama daha da önemlisi ders dnda ne yaptnz. O sizin hayattaki baarnz etkileyecek olan faktör. Yani bir enstrüman çalyor musunuz, spor yapyor musunuz, aileye destek oluyor musunuz? Bunlar belirleyici olacak. Deneyim kütüphanenizi geniletmeniz gerek. Fakültede okurken de kaç tane kartvizit biriktirdiiniz, kaç tane kongreye katldnz, kaç e-mail adresi biriktirdiinize önem verin. Her eyden az az deil belli bir konuda derinlemeniz lazm. Dünyay izleyin.

Örencilerden kendilerine dikkat etmelerini isteyen Selçuk, yapay gdalardan uzak durmalar ve sürekli ekrana bakmamalar gibi tavsiyelerde bulundu.

Koronavirüs pandemisinin dünya için bir problem olduunu hatrlatan Bakan Selçuk, Amerika ve Avrupada birçok ülkenin henüz uzaktan eitime balamadna, Türkiyede ise öretmenlerin de gayretiyle örenci ve öretmenlerin hzla buluturulduuna dikkati çekti.

Bakan Selçuk, örenci ve öretmenlerin bundan sonra da ihtiyaçlar dorultusunda ne gerekiyorsa yaplacan söyledi.

EBA Canl Snf uygulamasnn, gelecek hafta bandan itibaren Türkiye genelinde 8 ve 12nci snf örencilerinin kullanmna açlmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git