Bakan Selçuk: Meslek liselerinde iş garantili bölümler açıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Meslek liselerindeki üretim ve altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Mesela elektrikli otomobil, tarım, maske makinesi gibi alanlarda ihtiyacı karşılayacak iş garantili bölümler açıyoruz ve bunların sayısını artırmak, bu potansiyeli harekete geçirmek için çalışıyoruz" dedi.

Haberler 03.07.2020 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre; Bakan Selçuk, Ziya Öretmen ile Eitim Bulumalar kapsamnda Karabük ve Aksaraydaki öretmenlerle bir araya geldi. Videokonferans yöntemiyle gerçekleen toplantlar, binlerce öretmenin yan sra aileleri de evlerinde takip etti. Bakan Selçuk, Karabük programnda meslek lisesi öretmenlerinin; mesleki eitimdeki çalmalarla ilgili sorularn cevaplad. Selçuk, Meslek liselerindeki üretim ve altyap çalmalarmz devam ediyor. Otomasyon ve sürekli dönüen bir teknoloji söz konusu. Biz bu dorultuda sektörün ihtiyaçlarn karlayacak ekilde liselerimizde yeni bölümler açyoruz. Mesela elektrikli otomobil, tarm, maske makinesi gibi alanlarda ihtiyac karlayacak i garantili bölümler açyoruz ve bunlarn saysn artrmak, bu potansiyeli harekete geçirmek için çalyoruz dedi.

Bakan Selçuk, Türkiyenin salgn döneminde meslek liselerinin baarsn G20 ülkelerinin eitim bakanlaryla da paylatn söyledi.

BAARILAR DLED

Bakan Selçuk, ikinci bulumasn Aksarayda görev yapan öretmenler ile gerçekletirdi. 2003ten beri Milli Eitim Bakanlnda görev yapan son olarak personel genel müdürüyken Aksaray Valisi olarak atanan Hamza Aydodu da bulumaya katld. Kentteki tüm meslektalar adna Vali Aydodu, Bakan Selçuka Hogeldiniz dedi. Bakan Selçuk, eitimci bir valinin Aksaraya önemli katklar salayacana duyduu inanc belirterek Aydoduya baarlar diledi. Bakan Selçuk, tavsiye isteyen aday öretmen Hande Ozana u yant verdi:

Öretmenlik çocuklara bir ey öretmekten ziyade öretmenin kemale ermesidir. Olgunlaan öretmen çocuklara çok daha faydal olur. Mümkün olduunca yeni çkan yaynlar takip etmek, alandaki akademisyen ve uzmanlarla irtibat halinde olmak sizlere katk salar. Ama alan bilgisi tek kanattr ve tek kanatla uçamazsnz. Dier kanadnzda da bir takm sanatsal sportif beceriler konusunda derinlemeniz lazm.

TASARIM BECER ATÖLYELER MESLEK HAYATIMIN HAYAL

Programda, Dilek Akçann daha fazla atölye oluturulmas talebi üzerine Bakan Selçuk, Tasarm Beceri Atölyeleri benim meslek hayatmn hayalidir. Mümkün olduu kadar okullardaki uygun alanlar atölyelere dönütüreceiz. EBA Yaz Okulunda da atölyeler ile çok güzel kuaklar var. Evin bir köesi de atölye olabilir önemli olan çocuklarn duyumsayarak üretim bazl i yapmalar. Böylelikle çocuklarmzn neye yatkn olduklarn çok daha erken dönemde deneyimleyerek örenmelerini salayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git