Bakan Selçuk : Mutlu okullar, mutlu çocuklar mutlu öğretmenlerle ortaya çıkıyor

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının açılışı Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla yapıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Selçuk, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve ülkece büyük bir dönüşüm hareketi içindeyiz. Biz bu değişim içinde kendimizi lokomotif olarak görüyoruz. Çünkü insanların değişimi insanla olur, insanın değişimi de eğitim ile olur" dedi.

Haberler 18.09.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2018-2019 Eitim ve Öretim ylnn açl Öretmen Semiha Yldrm lkokulunda TBMM Bakan Binali Yldrm ile birlikte Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, stanbul Valisi Vasip ahin, stanbul Büyükehir Belediye (BB) Bakan Mevlüt Uysaln katlmyla yapld. Açl töreninde bir konuma yapan Bakan Selçuk, Cumhurbakanl hükümet sistemi ve ülkece büyük bir dönüüm hareketi içindeyiz. Biz bu deiim içinde kendimizi lokomotif olarak görüyoruz. çünkü insanlarn deiimi insanla olur, insann deiimi de eitim ile olur dedi.

MUTLU çOCUKLAR MUTLU ÖRETMENLERLE ORTAYA çIKAR

2018-2019 Eitim ve Öretim yl açl töreninde Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da bir konuma yapt. Selçuk konumasnda unlar söyledi; Yeni bir eitim öretim ylnn bandayz. Sevgide umutta ve emekte iyi bir dönem olsun istiyoruz. Cumhurbakanl hükümet sistemi ve ülkece büyük bir dönüüm hareketi içindeyiz. Biz bu deiim içinde kendimizi lokomotif olarak görüyoruz. çünkü insanlarn deiimi insanla olur, insann deiimi de eitim ile olur. çocuklarmz okulda bilgisayar ile eitim görüyor cümlesinin ötesine gitmek zorundayz. Bu bilgisayar yapanlar, üretenler gelitirenler bizim çocuklarmzdr cümlesini kurmak bizim vazifemiz. Sevgili öretmenler bu umudun mimar her dönem olduu gibi sizler olacaksnz. çünkü çocuunun geliimi dorudan öretmenin ilgisi ve sevgisi ile ortaya çkyor. çünkü mutlu okullar mutlu çocuklar, mutlu öretmenlerle ortaya çkyor eklinde konutu

TRAF KONTROL EDYORUZ

Tören de konuan BB Bakan Mevlüt Uysal da yeni eitim öretim döneminin hayrl olmasn dileyerek, Bugün okullar açld. Tabi ilk günde trafik youn. BB olarak trafii kontrol etme adna tüm ekiplerimiz seferber. Bunlar takip etme zorunluluumuz var. Ayrca metro projemiz de bitti. Deneme sürüleri yapyoruz. nallah problem olmazsa ekim aynda metromuzu açacaz ifadelerini kulland.

Vali Vasip ahin sözlerine yeni eitim öretim döneminin hayrl olmasn temenni ederek balad. stanbulda 8 Bin 684 okulda, 151 Bin öretmenle, 103 Bin derslikte 3 Milyon 100 Bin örencinin eitim göreceini belirten Vali ahin, çocuklarmz Hz. Ali efendimizin de dedii gibi Yaadmz güne deil, onlarn yaayaca güne hazrlamaya çalyoruz. Bütün gayemiz bu. Bu yl standard yüksek bir eitim dönemi olmasn diliyoruz. Tek eitime geçmek için elimizden geldiince çapa sarf ediyoruz. 160 okulumuz inaat ve proje aamasndadr. Onlar da en ksa zamanda hazrlayarak eitime balayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git