Bakan Selçuk: Nisan ve Kasım'da 1'er hafta tatil

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim- öğretim çalışma takvimiyle ilgili, "13 haftalık yaz tatilinin 2 haftası, nisan ve kasım aylarında 1'er haftalık ara tatil olarak yapılacak" dedi.

Haberler 16.05.2019 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, bakanlkta düzenledii basn toplantsnda Yeni Eitim-Öretim çalma Takvimi Modelini açklad. Baöretmen Salonunda konuan Bakan Selçuk, uzun süredir bu takvimle ilgili çalma yaptklarn söyledi. Bakan Selçuk, yeni modelle ilgili, 13 haftalk yaz tatilinin 2 haftas, nisan ve kasm aylarnda 1er haftalk ara tatil olarak yaplacak dedi.

TATL SÜRES KISALMAYACAK

Konuyla ilgili bakanlktan yaplan yazl açklamada, yeni çalma takvimiyle tatil ve okul zamanlarnn daha dengeli hale geldii belirtilerek, u ifadelere yer verildi:

13 haftalk yaz tatili süresi, örencilerin örenme motivasyonlarn kaybedecek kadar okuldan uzaklamamalar için 11 hafta olarak düzenlendi. Yaz tatilinden alnan 2 hafta ise Nisan ve Kasm aylarnda 1er haftalk ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artk okullar bir hafta erken açlacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini ksaltmayacak. 2019-2020 eitim öretim yl 9 Eylül 2019da balayacak. 18-22 Kasm 2019da ilk ara tatil yaplacak. 25 Kasmdan 17 Ocaka kadar birinci dönem devam edecek. Yaryl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasnda olacak. kinci yaryl eitim-öretim dönemi 3 ubat 2020de balayacak. 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasnda ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisanda balayacak ikinci dönemin ikinci yars 19 Haziranda tamamlanarak, 11 haftalk yaz tatiline girilecek. Yeni çalma takvimi ile örenciler, ara tatillerde dinlenme frsat elde etmenin yannda, örendiklerini kontrol edecek ve örenmelerini derinletirecek. Ara tatiller örencilerin olas örenme eksikliklerinin derinlemeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planland.

ARA TATLLERDE, TOPLANTILAR VE YENLEMELER YAPILACAK

Açklamann devamnda, öretmenlerin tatil takviminde deiiklik olmayaca belirtilerek, öyle denildi: Sadece eitim yl kapan ve açlndaki seminer dönemlerinin birer haftas yl içerisinde alnacak. Örencilerin tatilde olduu ara dönemler, öretmen ve okullarn kurumsal ileyie yönelik ara deerlendirmelerle gerekli iyiletirmeleri yapabilmeleri için de bir frsat olacak. Ara tatillerde veli toplantlar, zümre toplantlar, mesleki geliim çalmalar, kiisel ve sosyal geliim etkinlikleri, okullarn fiziki yenilenmeleri yaplacak. Bunun yan sra bir ana tema balnda; bilim, kültür, sanat ve spor alannda etkinlikler planlanacak. çocuklarn ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardmlama faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalmalar gibi toplumsal fayda çalmalar yapmalarna imkn tannacak. Okul öncesi, ilkokul 1inci snf, ortaokul 5inci snf ve ortaöretim 9uncu snf örencilerine uygulanan oryantasyon eitimi okul açlmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.

Ana Sayfaya Git