Bakan Selçuk: Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim- öğretim kurumlarında 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar sürecek uzaktan eğitim sürecine ilişkin bilgi verdi. Bakan Selçuk, "Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak" dedi.

Haberler 30.04.2021 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, katld canl yaynda gazetecilerin sorular yantlad. Liselerdeki snavlarn yüzde 40nn tamamlandn belirten Bakan Selçuk, Ortaokullarda 2nci dönem snavlarnn yüzde 30lar civarnda tamamlandn söyleyebiliriz. Liselerde biraz daha çok. 12nci snflarn snavlarnn tamam bitti. Dier snflarla ilgili de 17 Mays sonrasnda bir düzenleme yaplacak ve buradaki düzenleme daha esnek bir düzenleme olacak. Liselerde yaklak yüzde 40a yakn snav tamamlanm vaziyette. Liselerde ikinci dönemde de tek bir snav olacak ifadelerini kulland.

ÖRENCLERN YARISI SINAVLARIN ZAMANINDA YAPILMASINI STYOR

Bakan Selçuk, YGS- LYS snavlarna ilikin sorulan soruya ise Örencilerimizin yarsna yakn snavlarn zamannda yaplmasn istiyor, bir ksm da Biraz daha erteleyin diyor. Bizim u anda bunlarn ertelenmesine ilikin herhangi bir kararmz söz konusu deil. Belirlenen tarihlerde yaplacak dedi.

Öretmenlerin 24 ubatta alanmaya balandn hatrlatan Selçuk, 425 bin öretmene de a randevusu açldn aktard.

OKULLAR 2 TEMMUZA KADAR AçIK OLACAK

Okullarn 2 Temmuza kadar açk olacann ifade eden Selçuk, örencilerin de 2 Temmuzda karnelerini alacan ifade etti. Selçuk, Arzumuz karneleri çocuklarmza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceiz açklamasnda bulundu.

KRELERN DEERLENDRMES SÜRÜYOR

Selçuk, krelerin ve anaokullarn Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlna bal olduunu hatrlatarak, Milli Eitim Bakanlnda okul öncesi, ana snf dediimiz 5 ya grubu var. Bizim okul öncesi eitim kurumlarmz bu süreçte hep açkt. Okul öncesi öretmenlerimiz büyük bir özveri gösterdiler. Fakat bu tam kapanmada, Bilim Kurulunun ortaya koyduu tavsiye ve dier saysal veriler, bize bu süreçte MEB bünyesindeki okullarn da bir süre kapanmas gerektiini gösterdi. Biz buna uyduk. Krelerle ilgili Sayn Bakanmzla bir telefon görümesi yaptk, bir deerlendirme sürüyor. Muhtemelen yarn bir açklama olur açklamasn yapt.

Tam kapanma sürecinde öretmenlerin okula bir gün devam etme zorunluluunun da bulunmayacan aktaran Bakan Selçuk, bu süreçte okul müdürlerinin de okula gitmeyeceini ifade etti.

750 BNE YAKIN TABLET ÖRENCLERE TESLM EDLD

750 bine yakn tabletin örencilere teslim edildii bilgisini veren Bakan Selçuk, tablet datmnn da takibinin yapldn belirtti. Selçuk, Bir evde 2 karde, 3 karde var. Bazen kardeler ortaklaa kullanlabiliyor. Hiçbir örencinin hiçbir dersi kaçrmas söz konusu deil. EBA destek merkezlerimizden de örencilerimiz yararlanabilir ifadelerini kulland.

Öretmenlerin atamalar hakknda bilgi veren Selçuk, Öretmenlerimiz adna bu iin takipçisiyiz. u anda 20 bin ile kstl dedi.

Ana Sayfaya Git