Bakan Selçuk: Yeni modelde öğretmen eğitimi çok önemli

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni ortaöğretim tasarımının başarılı olabilmesi için gerekli unsurlar ile ilgili olarak, "Öğretmen eğitimi bunun çok önemli bir parçası. İçeriklerin, materyallerin üretilmesi çok önemli ve bunun diğer süreçlerinin bütünsel olarak ele alınması gerçekten çok kritik. Öğretmen eğitimi, materyallerin geliştirilmesi ve rehberlik son derece kritik bir üçlü" dedi.

Haberler 22.05.2019 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, sosyal paylam sitesi Twitterda, Bakan Ziya Selçukun yeni ortaöretim tasarmnn baarl olabilmesi için gereken unsurlarla ilgili yapt deerlendirmenin videosunu paylat. Bakan Selçuk, yeni ortaöretim tasarmnn aslnda sadece bir ortaöretim tasarm olmadna dikkat çekerek, Öretmen eitimi bunun çok önemli bir parças. çeriklerin, materyallerin üretilmesi çok önemli ve bunun dier süreçlerinin bütünsel olarak ele alnmas gerçekten çok kritik. Öretmen eitimi, materyallerin gelitirilmesi ve rehberlik son derece kritik bir üçlü dedi.

Rehberlik sisteminin yeni ortaöretim tasarmndaki önemine iaret eden Bakan Selçuk, Eer örencilerin ders seçmesiyle ilgili bir eyden söz ediyorsak çok güçlü bir rehberlik ve kariyer yönlendirme sistemine ihtiyaç var. Bütün bu altyap hazrlanmadan, yani öretmen eitimi salanmadan, içerikler, materyaller gelitirilmeden, çok kuvvetli bir rehberlik, kiisel rehberlik ve kariyer yönlendirme yaps kurulmadan böyle bir sistemi hayata geçirmek çok zor diye konutu.

Üç AYAKLI REHBERLK SSTEM

Yeni tasarm ile ilgili hazrlk çalmalarnn balatlacan söyleyen Ziya Selçuk, rehberlik sistemini de aile, çocuk ve öretmen olmak üzere üç açdan ele alacaklarn açklad. Bakan Selçuk, yaptklar hazrlk çalmalaryla önce öretmenlerin yetimesine yönelik katklar salayacaklarn söyleyerek, öyle konutu: Bu arada materyallerimizin, ders kitaplarmzn, içeriklerimizin gelitirilmesine ilikin, yeni bak açsna uygun materyallerin gelitirilmesi için hazrlklar yapacaz ki, yapmaya baladk zaten. Ve çok güçlü bir rehberlik sistemini, biraz önce ifade ettiim gibi, önemsiyoruz. Rehberlik sistemi, aile açsndan da rehberlik, çocuk açsndan da rehberlik, öretmen açsndan da rehberlik olarak ele alnmal. Bu sacaya içerisinde yaplabilecek rehberlikle çocuklarn, örencilerimizin, gençlerimizin, ortaöretimde kendilerini bulmalar için de bir frsat tanm olacaz.

Ana Sayfaya Git