Bakan Selçuk'tan öğretmenlere mektup

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Öğretmenlik sadece öğrencilere bazı bilgileri öğretmek değil daha ziyade öğretmenin kendi kemalatını tamamlama ve olgunlaşma yolculuğudur. Büyük ve fedakar MEB ailesi olarak bu yolculukta, ülkemizin bütün çocuklarını kuşatacak ve inşallah bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz" "Milli Eğitim Bakanlığının koridorlarında benim şahsımda temsil edildiğinizi; aklımda, düşüncemde, gönlümde, duygularımda hissiyatınızın taşındığını bilmenizi isterim. Güvencem siz değerli meslektaşlarım olacaktır. Başarılı olacaksam bu, sizlerin sayesinde, desteği, duası ve katkılarıyla olacaktır" "Verdiğiniz emeğin, çektiğiniz sıkıntıların farkındayız. Bu meşakkatli görevi ifa ederken karşımıza çıkan engelleri el birliği ile aşma gayreti içinde olacağız"

Haberler 22.07.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, öretmenliin sadece örencilere baz bilgileri öretmek deil daha ziyade öretmenin kendi kemalatn tamamlama ve olgunlama yolculuu olduunu belirterek, Büyük ve fedakar Milli Eitim Bakanl ailesi olarak bu yolculukta, ülkemizin bütün çocuklarn kuatacak ve inallah bu yolda emin admlarla yürüyeceiz. ifadesini kulland.

Selçuk, öretmenlere hitaben bir mektup yazd. Tüm öretmenlere eposta yoluyla ilettii mektubunda, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilk Milli Eitim Bakan olarak göreve baladn belirten Bakan Selçuk, okulu, öretmenler odasn bilen ve o günleri daima hatrlayan biri olarak öretmenleri en kalbi duygularla selamladn ifade etti.

Bakan Selçuktan öretmenlere mektup

Meslek hayatna öretmen olarak baladn, daha sonra akademisyen ve yönetici olarak çeitli üniversitelerde, kurumlarda görev yaptn anlatan Selçuk, ömrünün okullarda, eitim ortamlarnda geçtiini, baz öretmen arkadalar ile birçok çalmada ayn havay teneffüs ettiklerini, ayn mekanlar paylatklarn aktard.

Ziya Selçuk, mektupta u ifadelere yer verdi:

Sizlerin neler hissettiinin, neler düündüünün farkndaym. imdi, Milli Eitim Bakanlnn koridorlarnda benim ahsmda temsil edildiinizi; aklmda, düüncemde, gönlümde, duygularmda hissiyatnzn tandn bilmenizi isterim. Samimiyetle ifade etmek isterim ki görevimi ifa ederken en önemli güvencem siz deerli meslektalarm olacaktr. Baarl olacaksam bu, sizlerin sayesinde, destei, duas ve katklaryla olacaktr.

Günümüz dünyasnda kiilere atfedilen deer, insanlara duyulan sayg, aslnda çaltklar kuruma verilen deer ve sayg ile doru orantldr. Bu itibarla her bir öretmen arkadamn, Milli Eitim Bakanlnn deerli bir mensubu ve Bakanlmzn saygn bir bireyi olmakla gurur duymasn istiyorum. Yine Bakanlmzn yapt her güzel ii ve gerçekletirdii her anlaml faaliyeti; öretmenlerimizin Bunu benim Bakanlm yapt diye sahiplenmesini ve benimsemesini istiyorum.

Ülke ve çocuklar için birlikte baaracaz

Selçuk, okullarn, dersliklerin, laboratuvarlarn, kitaplarn, eitime dair her eyin, çocuklarn hukukunu koruma ve onlarn gelecee daha güvenle bakmalarn salama amacna yönelik ina edildiini vurgulad.

Eitimde yaplan her çalmann temelinde en kymetli varlklar olan çocuklarn bulunduuna iaret eden Bakan Selçuk, Sevgili öretmenlerime u hususu ifade etmek istiyorum; Sizler bizim için çok deerlisiniz. çünkü bugünü ve gelecei sizler yeertiyorsunuz. Verdiiniz emein, çektiiniz skntlarn farkndayz. Bu meakkatli görevi ifa ederken karmza çkan engelleri el birlii ile ama gayreti içinde olacaz. Öretmenlik sadece örencilere baz bilgileri öretmek deil daha ziyade öretmenin kendi kemalatn tamamlama ve olgunlama yolculuudur. Büyük ve fedakar MEB ailesi olarak bu yolculukta, ülkemizin bütün çocuklarn kuatacak ve inallah bu yolda emin admlarla yürüyeceiz. yiye, güzele ve hakikate dair ne varsa ülkemiz ve çocuklarmz için birlikte baaracamza olan inancm tamdr. ifadelerini kulland. Ziya Selçuk, tüm öretmenlere salkl, huzur dolu bir ömür, güzel bir gelecek ve yaptklar özverili çalmalarda baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git