Bakan Selçuk'tan 'okula başlama yaşı' hatırlatması

Kayıt dönemi öncesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Instagram hesabından, çocukların okula başlama yaşını hesaplamak isteyen ailelere yardımcı olacak çizelgeleri paylaştı. Bakan Selçuk’un "Okula yeni başlayacak kuzuların anne babaları için ufak bir hatırlatma" notuyla paylaştığı videolu mesajda, Eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında yaş gruplarına göre okul kayıt durumuna ilişkin bilgilendirici çizelgeler yer aldı.

Haberler 02.08.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zorunlu lkokul ça-2013 ylnda doanlar balkl ilk çizelgeye göre, 2013 yl Aralk aynda doan, yani kayt dönemi itibaryla 69 aylk olan çocuklarn ilkokul 1nci snfa kayd zorunlu olacak. Ancak 69, 70 ve 71 aylk çocuklarn velileri isterlerse ilkokula balama tarihini 1 yl erteleyebilecek. Okul Öncesi Eitim ça-2014 ylnda doanlar balkl ikinci çizelgeye göre, Ocak, ubat ve Mart aylarnda doan 66-68 ay aralndaki çocuklar okul öncesi eitim kurumuna gidebilecek ve bu velinin isteiyle bir yl ertelenebilecek. 57-65 ay aralndaki çocuklar ise okul öncesi eitim kurumlarnn aday kaydna alnacak.

Okul Öncesi Eitim ça-2015 ylnda doanlar balkl üçüncü çizelgeye göre, 45-56 ay aralndaki çocuklar bo kontenjan olmas halinde anaokulu, ana snf ve uygulama snflarna kaydedilebilecek. Okul Öncesi Eitim ça-2016 ylnda doanlar balkl son çizelgeye göre, 36-44 ay aralndaki çocuklar bo kontenjan olmas halinde anaokulu, ana snf ve uygulama snflarna kaydedilebilecek. 33-35 aylk çocuklarn ise kre ve gündüz bakm evlerine kayt yaptrabilecek.

Milli Eitim Bakanl ayrca, e-Okul üzerinden çocuklarn okul öncesi ça yan hesaplamaya olanak salayan Okula Balama Ya Hesaplama Robotunu da kullanma sundu. Robot yardmyla veliler, çocuklarnn doum tarihi bilgilerini girerek hangi kademe okula kayt yaptrabileceini hesaplayabilecek.

Ana Sayfaya Git