Bakan Selçuk'tan 'yüz yüze sınav' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde 3 Mayıs'tan itibaren yapılması planlanan yüz yüze sınavlara ilişkin, "3 Mayıs'taki sınavlarla ilgili bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında 'Bunların ertelenmesi gerekir, bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var' denildiğinde inanın; hiç tereddüt etmeyiz, derhal yaparız. Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız ya da bir beklentimiz olamaz, buna hakkımız yok" dedi.

Haberler 22.04.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, bakanlk tarafndan velilerin katlmyla çevrim içi düzenlenen Küresel salgn döneminde çocuklarn ruh ve beden sal konulu programa katld. Programda çocuk Geliimci, Erken çocukluk Eitimcisi Prof. Dr. Belma Turul ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ate Kara da yer ald. Bakan Selçuk, velilerin de programda yer almasnn önemine deinerek, Biz baka ülkelerde neler yaplyor gün gün takip ediyoruz. çocuklarmzn, öretmenlerimizin rahat etmesi için onlara imkanlar sunmak, önünü açmak Onlar geride kalmasnlar diye gerçekten çok gayret ediyoruz. Kolay deil zor bir durum ve birçok karara da bal. Yani tek bamza oturup da bir deerlendirme yapacamz bir durum da söz konusu deil. Bunun ortak bir akl çerçevesinde dayanma içerisinde alnmas gereken kararlar olduunu düünüyoruz. çünkü çocuklara dair karar alyoruz ki bu son derece dikkatli olmamz gerektiren bir durum dedi.

EN çOK OKUL KAPATAN 4ÜNCÜ ÜLKEYZ

Bakan Selçuk, konumasnn ardndan Prof. Dr. Turul ve Prof. Dr. Kara ile birlikte velilerin sorularn yantlad. Selçuk, liselerde 3 Maystan itibaren yaplmas planlanan yüz yüze snavlarn ertelenip, ertelenmeyecei sorusu üzerine, tek bir çocuk için bile riski göze almay istemediklerini; Bilim Kurulunun, ilgili uzmanlarn, bilim insanlarnn bak açlarn öncelikli olarak ele aldklarn kaydetti. Selçuk, Bize hep deniliyor ki Neden açp açp kapatyorsunuz? Emin olun dünyada OECD ülkeleri içerisinde en çok dünyada okul kapatan 4üncü ülkeyiz. Okullar en çok kapal tutan ülkelerin banda geliyoruz. Biz riskin çok düük seviyede de olsa dikkate alnmas gerektiini ve okulun kapatlmas gerektiini eitim bilimciler olarak kendi içimizde deerlendirip böyle yapyoruz. O yüzden açp kapatmalar oluyor. Niye açyoruz? Eer çocuklarmz evde bir süre oynadktan, elendikten, megul olduktan sonra arkadalar ile buluamazsa okuldaki sosyalleme ile karlamazsa dar çkp fiziksel olarak hareket etmezse o zaman baka problemlerimiz olacak ve bu problemlerimiz gelecee tanacak. O yüzden okullarn az da olsa ksmi de olsa açlmas gerekiyor. Bütün dünyadaki belli bal kaynaklar ve referanslar bunu gösteriyor. Bu yüzden de az da olsa 1 gün de olsa 2 gün de olsa açmaya çalyoruz diye konutu.

ERTELENMES GEREKR, DENLDNDE YAPARIZ

Bu sürecin, salgnn çok yükseldii dönemde çok daha dikkatli ele alnmas gerektiini söyleyen Bakan Selçuk, Nitekim öyle yapmaya gayret ediyoruz. 3 Maystaki snavlarla ilgili tümüyle bak açmz eer hocalarmz tabloyu ortaya koyduklarnda Bunlarn ertelenmesi gerekir bir ekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiinde inan hiç tereddüt etmeyiz, derhal yaparz. Bizim hiçbir ekilde bir srarmz ya da bir beklentimiz olamaz, buna hakkmz yok. çünkü çocuklarmz, velilerimiz, öretmenlerimiz kymetli. Bizim o yüzden de tümüyle tabloya, veriye, bilime bakp, böyle bir karar gözden geçiririz, yeniden ele alrz dedi.

Ana Sayfaya Git