Bakan Sıradışı Öğrencilerle!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şanlıurfa ziyaretinde, halk eğitimin ücretsiz kursları sayesinde zor şartlar altında üniversite kapılarını aralayan ve başarı öyküleriyle takdir toplayan Siverekli öğrencilerle buluştu.

Haberler 21.09.2018 - 23:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, anlurfa ziyaretinde, halk eitimin ücretsiz kurslar sayesinde zor artlar altnda üniversite kaplarn aralayan ve baar öyküleriyle takdir toplayan Siverekli sra d gençlerle bir araya geldi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Selçuk, kentteki bir mekanda, çobanlk yaparken üniversite snavlarna hazrlanan ve Kocaeli Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesini kazanan Musa Keçikran, Adyaman Üniversitesi Hemirelik Fakültesine giren Songül en, Cumhuriyet Üniversitesi Az ve Di Sal Bölümünü kazanan Esra Kalemli, Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öretmenlii Bölümüne yerleen Gizem Uzunalan ve Nide Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarih Bölümünü kazanan Keziban çakmak kabul etti.

Örencilerle sohbet eden ve bulumann kendisini heyecanlandrdn belirten Bakan Selçuk, Sra d gençler, nasl bunu baarmlar, Türkiyedeki birçok genç çocuumuza örnek olabilecek kadar nasl çalmlar? Sizin hedefleriniz ne, hayalleriniz ne, çok merak ettim. Urfaya gelip de sizlerle görümemek olmaz diye düündüm. ifadesini kulland.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, örencinin baarsnda ailenin rolüne de iaret ederek, Bu baarlar sadece ahsi giriimle, arzuyla, istekle olmuyor. Ailenin de dorudan veya dolayl desteiyle oluyor. Onlarn emeklerine de büyük sayg duyuyoruz. dedi.

Bakan Selçuk daha sonra örencilerden baar hikayelerini dinledi.

- Gecelere kadar çalyorduk

çobanlk yaparken üniversite snavna hazrlanarak Kocaeli Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesini kazanan Musa Keçikran, mutlu ve gururlu olduu belirtti.

Keçikran, imiz gücümüz hayvanlarla. Sabah kalkyoruz yemini veriyoruz hayvanlarn. Sonra doru halk eitim merkezine. Allah onlardan raz olsun. Ücretsiz kurs açmlar. Müdüründen öretmenine kadar herkes bizimle ilgilendi, kaynak kitap yardmnda bulundular. Böylece derslerdeki açmz kapatyorduk. Bize çok yardmc oldular. Ondan sonra yine eve geliyorduk. Gecelere kadar çalyorduk hedeflerimiz için. Bize özel dershanelerin salayamad olanaklar saladlar. çok ükür kazandk. diye konutu.

Örencilerden Cumhuriyet Üniversitesi Az ve Di Sal Bölümünü kazanan Esra Kalemli, anne ve babasz olarak hayatla mücadele ettiini, mezun olduktan sonra dershaneye gitme imkan bulamad için halk eitimi merkezinin açt ücretsiz kurslara katldn anlatt.

- Hayat kurtarmak istiyorum

Emei geçenlere teekkür eden Kalemli, Öretmen ve yöneticilerimizin bizlere tand imkanlar sayesinde çaltm çabaladm. Ben hep salkç olmak istedim. Hayat kurtarmak istiyorum. Öyle de oldu. nallah kendimi gelitirerek daha üst mevkilere kadar gelebileceim. dedi.

Dier örenciler de halk eitimi merkezinin açt kurslara devam ederek üniversiteyi kazandklarn, kendilerine bu imkanlar salayan yetkililere teekkür etti.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, daha sonra önerilerini dinledii örencilerle hatra fotoraf çektirdi.

Öte yandan, örencilere Bakan Selçukun talimatyla birer dizüstü bilgisayar hediye edilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git