Bakan Yılmaz: 20 bin öğretmen alacağız

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimin kilit taşının öğretmen olduğunu belirterek, "Bu yıl 20 bin öğretmen alacağız, şu anda mülakatları yapılıyor. İstiyoruz ki daha nitelikli öğretmenlerle evlatlarımıza daha iyi bir eğitim verelim" dedi.

Haberler 12.04.2017 - 07:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Ak Parti Sivas Merkez lçe Bakanl tarafndan kentteki bir otelde düzenlenen kahvaltda mahalle ve köy muhtarlaryla bulutu. Burada muhtarlara hitap eden Ylmaz, 16 Nisanda yaplacak halk oylamasna deinerek, cumhurbakanl hükümet sisteminin milli iradeye ve demokrasiye daha uygun olduunu, 16 Nisanda evet çkmas halinde Türkiyenin istikrara kavuacan söyledi.

2019 YILININ SONUNDA KL ETM KALDIRACAIZ

Babakan Binali Yldrmn ikili eitimin kaldrlmas yönünde talimatlar olduunu hatrlatan Ylmaz, Daha kaliteli bir eitim vermek lazm. Daha kaliteli bir eitim için mutlaka ikili eitimi kaldrmak lazm. Evlatlarmz alacakaranlkta okula gitmesin. Koturmaca eklinde bir ders veriliyor. Bundan dolay Babakanmzn talimatyla ikili eitimi kaldracaz. Bunun için 77 bin derslie ihtiyacmz var. 55 bin derslie 15 büyükehirde ihtiyaç var. Allah nasip ederse 2019 yln sonuna kadar bu 77 bin derslii yaparak Türkiyeyi ikili eitimden kurtaracaz. çünkü kaliteli bir eitim vermek istiyoruz. Geçmi dönemde kyasladmzda derslik bana düen örenci says 36dan 26ya dütü. yi bir yoldayz. 2019a kadar da bu yolda devam edeceiz dedi.

BU YIL 20 BN ÖRETMEN ALACAIZ

Eitimin kilit tann öretmen olduunu ve yeni almlar yaplacan belirten Bakan Ylmaz, unlar söyledi:

Öretmenlerimizin saysn artrmamz lazm. Kaliteli eitim vermek için gereken unsurlarn birisi de öretmen bana düen örencisi saysdr. Bu da önemli, bizden önce 30du imdi 20ler civarnda. Ama bu sayy da 20nin altna düürmek lazm. 560 binin üzerinde öretmen almn gerçekletirdik. Bu çok büyük bir rakam u anda darda gördüünüz her 3 öretmenden 2si bizim dönemimizde atand. Geçen yl 50 bin öretmeni eitim ailemizle buluturduk. 30 bininin atamasn ubatta yaptk. Oryantasyon eitimine tabi tuttuk, örencileriyle buluturduk. 20 bininin atamasn ekimde gerçekletirdik. Bir ylda 50 bin öretmen atadk, bu rakam baz ülkelerin tüm kamu görevlilerinde denk. Bu yl da 20 bin öretmen alacaz, u anda mülakatlar yaplyor. Allah nasip ederse Austostan sonra da 10 bin öretmen alacaz. Dolaysyla istiyoruz ki daha nitelikli öretmenlerle evlatlarmza daha iyi bir eitim verelim.

13 BN EVLADIMIZA EVDE ETM VERYORUZ

Örencilerin devamszlk yapmasn istemediklerini belirten Bakan Ylmaz, sözlerini öyle noktalad:

Biz kaliteli eitim vermek istiyoruz. stiyoruz ki evlatlarmzn devamszl hiç olmasn hatta derslere geç dahi gelmesin. Gelmezse, geç kalrsa eitim aksyor. Dolaysyla mutlaka ve mutlaka evlatlarmzn düzenli olarak okula gitmesini tevik etmemiz lazm. 81 bin engelli evladmz evinden alp okula götürüyoruz, okuldan alp eve götürüyoruz. Okula gelemeyecek kadar engelli olanlar var. Öretmenlerimizi eve gönderiyoruz. Buna evde eitim deniliyor. 13 bin üzerinde evladmza da evde eitim veriyoruz.

Ana Sayfaya Git