Bakan Ziya Selçuk: Çocuklar için fedakarlık etmemiz lazım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye’de öğrenim gören uluslararası imam hatip lisesi öğrencileri ile video konferans görüşmesinde, Tanzanyalı Amir Ali'nin "Karantina günlerini nasıl geçiriyorsunuz?" sorusuna "Karantina günlerini karantinaya girmeyerek geçiriyorum. Bizim millet için, çocuklar için fedakarlık etmemiz lazım" diye yanıtladı.

Haberler 14.05.2020 - 23:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Ziya Selçuk, Türkiyedeki uluslararas imam hatip liseleri örencileriyle video konferansta bulutu. Milli Eitim Bakanlndan yaplan açklamada, toplantya Türkiyedeki tüm uluslararas imam hatip liselerinden 229 örenci ve 65 öretmenin katld belirtildi. Bakan Selçuk ile 70i akn ülkeden gelen örenciler arasnda scak ve samimi bir sohbet gerçekleirken, elenceli diyaloglar da yaand.

EN BÜYÜK HAYALM BAKAN OLMAK

Bakan Selçuk, uluslararas imam hatip liselerinin diplomatik ilikilerde büyük öneme sahip olduunu, örencilerin Türkiyeyle uyumu ve dünyayla bütünlemesini çok deerli bulduunu vurgulad. Örenciler Selçuka baarl olmak için önerilerini sorarken, Demokratik Kongo Cumhuriyetinden gelen Ali Masangila En büyük hayalim sizin gibi bakan olmak dedi ve bunun için tavsiye istedi. Böyle makamlarn ksmet ii olduunu söyleyen Selçuk, Bunun için kendinizi iyi yetitirmeniz, sosyal olmanz, sorumluluk almanz, giriimci olmanz, insanlara, hayvanlara, bitkilere hizmet etmekten zevk almanz lazm. Hayat görüünüzü gelitirmek için çok okumanz lazm. Bir hedef edinip o hedef dorultusunda adm adm ilerlemekte fayda var ifadelerini kulland.

çOCUKLAR çN FEDAKARLIK ETMEMZ LAZIM

Tanzanyal Amir Alinin Karantina günlerini nasl geçiriyorsunuz? sorusu üzerine Bakan Selçuk, karantinaya girmediini dile getirerek Karantina günlerini karantinaya girmeyerek geçiriyorum. Bizim millet için, çocuklar için fedakarlk etmemiz lazm. Her zaman zor durumlarda baz insanlarn fedakarlk yapmas gerekiyor. Bunu yaptmz için ükrediyoruz diye konutu. Kamerunlu Yusuf Adamov ile sohbet ederken kendi olunun adnn da Yusuf olduunu belirten Ziya Selçuk, örencinin enerjisine hayranln ifade etti. Siz karantinaya girseydiniz normalleme süreci biraz daha geç gelecekti diyen Adamova Bakan Selçuk Umutlu olun. Güzel olacak yantn verirken, Kamerunlu örenci Umut fakirin ekmei diyerek Türkçe deyimlere olan hakimiyetiyle artt.

NORMALLEME AAMA AAMA OLUYOR

2 aydan uzun süredir ailelerinden uzakta olan örencilerden Afganistanl Naveedullah Nori ülkelerine ne zaman geri dönebileceklerini sorunca Bakan Selçuk, Normalleme aama aama, kademe kademe oluyor. Tedbirleri alarak bunu bir ekilde kontrol ediyoruz. Allah izin verirse önümüzdeki süreç daha da olumlu olacak. Sizin bir an önce rahata ermeniz için ailelerinizle görüebilmeniz için elimizden geleni yapyoruz; ama riske girmeden yantn verdi. Konyada eitim alan Saad Jowhar ise uzaktan eitim süreci ile ilgili övgü dolu sözler söyleyerek, Bu zor süreçte EBA canl derslerle açmz kapatabildik. Kukusuz ki bunda sizin ve ekibinizin emei çok büyük. Sizi bazen babamz, abimiz gibi bazen de derse giren bir öretmenimiz gibi hissediyoruz diye konutu.

Krml Kamilla Botasheva, Ortak dil olarak Türkçede buluuyor, ortak insani deerleri gerçekletirecek her ii birlikte baarmaya çalyoruz. Bizler bu okullarda uluslararas vizyon kazanmak anlamnda avantajlyz. lerde ülkelerimizde Türkiyenin gönüllü temsilcileri olacaz diyerek, müfredata uluslararas basn, kültür elçilii gibi baz derslerin dahil edilmesini istedi. Bakan Selçuk, konuyla ilgili çalma yapma sözü verdi.

Ana Sayfaya Git