Bakanı Selçuk, rehber öğretmenlerin önemine dikkati çekti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde ailelerin ve çocukların duygusal durumu konusunda rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara çok işler düştüğünün herkes tarafından anlaşıldığını ifade etti.

Haberler 05.09.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Bakan Ziya Selçuk, meslektalarnn fikir ve önerilerini daha yakndan paylaabilmeleri için balatt Türkiye Zümresi toplantlar kapsamnda Türkiyenin dört bir yanndan rehber öretmen/psikolojik danmanlarla telekonferans yöntemiyle bir araya geldi.

Türkiyenin her yerinden çocuklaryla toplantya katlan rehber öretmen/psikolojik danmanlarla bir arada bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getiren Bakan Selçuk, Uzun süredir sizlerle beraber olmay çok istiyordum, bulumak bugüne ksmetmi. Meslektan da ötesinde ayn bran paylamaktan ve ayn sahada çocuklarmza ailelerimize hizmet etmekten onur duyan bir arkadanzm. ifadelerini kulland.

Bakan Selçuk sözlerine öyle devam etti:

Sizlerle beraber okullarmzn çok daha huzurlu ve mutlu olaca, çocuklarmzn sosyal ve duygusal yönünü destekleyeceimiz bir süreç yayoruz. Sizler sayesinde okullar sadece akademik notlarn konuulduu yerler olmaktan çkp çocuklarmzn her yönden geliiminin dikkate alnd kurumlar haline geliyor. Hepiniz salgn döneminde büyük emek verdiniz, çocuklarmza ulatnz, örencilerimizi yalnz brakmadnz. Bundan dolay da sizlere çok teekkür ediyorum. Bu süreçte herkes anlad ki sizlere, rehber öretmen/psikolojik danmanlara, ailelerin ve çocuklarn duygusal durumu anlamnda çok iler düüyor.

Salgn sürecinde çocuklara ve ailelerine destek olmak amacyla dier öretmenlerle birlikte rehber öretmen/ psikolojik danmanlarn da büyük bir fedakarlk örnei sergilediklerini belirten Bakan Selçuk, u deerlendirmede bulundu:

Bundan sonra da bu ileri çok isteyerek, yüreinizi ortaya koyarak, bütün kalbinizle yapacanzdan eminim. Okullar birlikte, güvenle açacaz. diyoruz. nann burada sizlerin duruu gerçekten de çok önemli. Okullarn açlmas sürecinde, ailelerimizi duygusal yönden destekleyip onlar güçlendirmeniz yine bu anlamda çocuklarmza ulamanz, öretmen arkadalarmza destek olmanz yönündeki çabalarnz tüm eitim ailemize, ülkemize güç verecektir. Biliyoruz ki bu süreci daha salkl atlatabilmemiz için sizlerin desteine de çok ihtiyacmz var. Ben imdiden, göstereceiniz her türlü çaba için teekkür ediyorum, sevgilerimi sunuyorum.

Türkiyenin dört bir yanndan toplantya katlan rehber öretmen/psikolojik danmanlar da salgn sürecinde gerçekletirdikleri saha çalmalarn ve hayata geçirmek istedikleri düünceleri paylaarak, bata yeni yönetmelik ve yönergeler olmak üzere PDR alanna verdii destekten dolay meslektalar Bakan Ziya Selçuka teekkürlerini sundu.

Ana Sayfaya Git