Bakanlık "dijital" tehlikelere savaş açtı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca oluşturulan "Sosyal Medya Çalışma Grubu" ile çocukların internet ortamında dijital oyunlar ve sosyal medya üzerinden maruz kaldığı tehlikelere karşı mücadele ediliyor.

Haberler 24.01.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayann talimatyla Bakanlk bünyesinde bir süre önce Sosyal Medya çalma Grubu oluturuldu.

çalma grubundaki uzmanlar, sosyal medyada çocuklara yönelik fotoraf ve video paylamlarndan milyonlarca çocua ulaan dijital oyunlarn içeriklerine kadar birçok konuda oluabilecek riskleri tespit ederek gerekli önlemlerin alnmasn salyor.

Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu (BTK), Emniyet Genel Müdürlüü Siber Suçlar Daire Bakanl ile i birlii içerisinde yürütülen çalmalarda, ihmal ve istismar unsuru tespit edilen oyunlar ve internet sitelerine yönelik de gerekli yasal ilemler balatlyor.

- SuicideGuy için BTKya bavuruldu

Bakanlk Sosyal Medya çalma Grubunun yürüttüü çalmalar kapsamnda, en son bir Youtuber tarafndan paylalan SuicideGuy isimli oyuna eriimin engellenmesi için de ilem balatlmas saland.

Hukuk Müavirlii araclyla çocuk ve gençlere kötü örnek olan ve psikolojik geliimlerini olumsuz etkileyen oyuna eriimin engellenmesi için BTKya bavuruda bulunuldu.

BTK ise 5651 sayl nternet Ortamnda Yaplan Yaynlarn Düzenlenmesi ve Bu Yaynlar Yoluyla lenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakknda Kanun kapsamnda gerekli ilemleri balatt.

- Mavi Balinaya kar yarg sava

Bakanlk bir süre önce de çocuklarn kendilerine zarar vermesini tevik eden Mavi Balina adl oyun için de sk bir mücadele yürütmütü.

Oyun sebebiyle intihar ettii iddia edilen Evrim Mertinin ailesi tarafndan sorumlular hakknda dava açlmasna yönelik Ankara Cumhuriyet Basavclna suç duyurusu yaplrken, Bakanlk da açlan soruturma dosyasna müdahil olmak için giriimde bulundu.

Bakanlk ayrca sosyal medyada, Mulann Fethiye ilçesinde çocuklarn yer ald uygunsuz görüntülerle gündeme gelen bir mekann kapatlmasn da salad.

Ana Sayfaya Git