Bakanlıktan gençlere destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin kültürel yönden kendilerini geliştirebilmeleri için bu yıl içinde 135 bin kitap basıp, dağıtarak, yeni nesle desteğini sürdürdü.

Haberler 03.12.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamada, Gençlik ve Spor Bakanl Eitim Kültür ve Aratrma Genel Müdürlüünün yapt çalmalarla toplam 135 bin kitap basp, datt, bu saynn yl sonunda 150 bine çkarlmasnn hedeflendii bildirildi.

Spordan sanata, eitimden bamllkla mücadeleye kadar birçok önemli alanda projeleri hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanl, ücretsiz datt kitaplarla gençlerin kitap okumasna da katksn sürdürüyor.

Bakanlk bu yl içerisinde 48 farkl eserden, 135 bin adet basarak gençlere datmn salad. Romandan seyahatnamelere, gezi kitaplarndan biyografilere, tiyatro metinlerinden tarih çalmalarna kadar birçok eser titizlikle seçilip, çoaltlarak gençlere ücretsiz olarak ulatrld.

GENçLERE DESTEK

Rus ve Ermeni Kaynaklar Inda Ermeni Sorunu Ortaya çk Süreci (1678-1914) ile Ermeni Sorunu 1915-1923 Sömürge Sava adl eserler de Gençlik ve Spor Bakanlnn bu yl içerisinde gençlere datmak için temin ettii eserler arasnda yer alyor.

Kitaplar, Eitim Kültür ve Aratrma Genel Müdürlüünce, 2017 ylnda gençlik merkezleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) gençlik ofisleri, Mili Eitim Bakanlna (MEB) bal okullar, kulüpler, yurtlar, vakflar, sivil toplum kurulular (STK), kitap kafeler ve mobil gençlik merkezlerine datld.

Ayrca, yaynlar.gsb.gov.tr web sitesi ile mevcut yaynlar ve yaynlanacak yeni eserler örenilebiliyor, eserlerin

Ana Sayfaya Git