Bakanlıktan koruyucu ailelere 'Ergen Rehberi'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan çocuklar ve aileler için 'Ergen Rehberi' hazırlayacak. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Bu çalışma, koruyucu ailelerin, çocuğun kendine özel, farklı gereksinimlerini anlaması noktasında önemli bir başvuru kaynağı olacak, amacımız aileleri çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurma noktasında bilinçlendirmek, sorularına cevap bulmak" dedi.

Haberler 21.09.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre; içerik çalmalar devam eden rehber ile bata Bakanln sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklar ve aileler olmak üzere ergenlik sorunlar ile karlaan tüm ailelerin desteklenmesi amaçlanyor. Koruyucu aileler için gelitirilen ergenlik modülünde; geliim, duygu ve davranlar, sahip olmam gereken beceriler gibi konu balklar yer alacak. Rehberde, ergenlik döneminin; bedensel, zihinsel ve psikososyal geliiminde meydana getirdii deiimler hakknda bilgilere yer verilecek. Rehberde ayrca, bedensel ve zihinsel deiimlerin, duygu ve davranlar üzerindeki etkisi konusunda bilgiler bulunacak. Rehberin ekim sonunda hazr olmas bekleniyor.

ALELERE DESTEK VERMEK STYORUZ

Açklamada deerlendirmelerine yer verilen Bakan Selçuk, ergenlik döneminde çocuklarda dier geliim evrelerine göre daha hzl fiziksel, psikolojik ve sosyal deiimler meydana geldiini hatrlatarak, Bu dönemi yaayan çocuklar için süreçler daha hassas ve karmak olabilmektedir. Ergenlik dönemi; eitim yaam, yetikinlerle, akranlarla ilikiler ve iletiim gibi konular bata olmak üzere çocuun yaamn pek çok yönden etkileyebiliyor. Hazrladmz çalma ile ailelere bu geliim döneminde destek vermek, onlara rehberlik ederek bu dönemin en ideal ekilde geçirilmesini salamak istiyoruz dedi.

KORUYUCU ALELER çN ÖNEML BR BAVURU KAYNAI OLACAK

Ergen Rehberinin koruyucu ailelere sunulan dier eitimlerin içinde ayr bir modül olacan ifade eden Bakan Selçuk, Bu çalma, koruyucu ailelerin, çocuun kendine özel, farkl gereksinimlerini anlamas noktasnda önemli bir bavuru kayna olacak, amacmz aileleri çocuklaryla salkl iletiim kurma noktasnda bilinçlendirmek, sorularna cevap bulmak. Koruyucu ailelerimizin donanmn arttrmak, çocuklarmzn daha da salkl bir aile ortamnda büyümesini salayacak. çocuklarmzn duyarl ve sevgi dolu aile ortamlarnda büyümesi en büyük arzumuz ifadesini kulland.

çocuklar tehdit eden risklerin, çocuun korunma ihtiyac olumadan fark edilmesinin ve gereken önlemlerin ivedilikle alnmasnn önemine deinen Selçuk, Biz bu nedenle hizmetlerimizin koruyucu ve önleyici boyutunu çok önemsiyoruz. Bu balamda hazrlayacamz Ergen Rehberinin önemli bir kaynak olacan düünüyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git