Bakanlıktan yoksul çocuklara sosyal destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ekonomik imkansızlıklar nedeniyle aileleri bakmakta güçlük çektiği için maddi olarak desteklenen çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik destek de verecek.

Haberler 30.11.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, ekonomik imkanszlklar nedeniyle aileleri bakmakta güçlük çektii için maddi olarak desteklenen çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik destek de verecek.

çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüü öncülüünde, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarn kurum bakmna vermesinin önüne geçmek amacyla balatlan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) uygulamasnn Okul Destek Projesi ile kapsamnn geniletilmesi karar alnd.

Sosyal destek

Ekonomik yetersizlik çeken 105 bin 310 çocuk için ailelerine bu yln ekim ayna kadar toplam 682 milyon lira destek salayan Bakanlk, yeni projeyle SEDde psikolojik destek ve okul baars faktörlerini de dikkate alacak.

Bir yllk uygulama sürecinde bütçesi 2 milyon lira olarak belirlenen Okul Destek Projesiyle ailelerde çocuk adna farkndalk oluturulmas, çocuklara okul d zamanlarn kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanlarn sunulmas amaçlanyor.

Bakanlk, bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocuklar sadece maddi olarak deil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle destekleyecek. Bakanlk, ayrca çocuklarn bu faaliyetlere katlmasn salayacak.

- 23 pilot il

Okul Destek Projesini ilk etapta pilot uygulama olarak balatan Bakanlk, çalmann yürütülecei 23 ili belirledi.

Buna göre, gelecek yldan itibaren, Ar, Antalya, Aydn, Bartn, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, stanbul, zmir, Karabük, Krklareli, Konya, Mula, Samsun, rnak, Trabzon ve Yozgatta maddi imkanszlklar içerisinde olan ve SEDden yararlanan yüzlerce çocuk, Okul Destek Projesi ile sosyal, kültürel ve psikolojik açdan desteklenecek.

Projeyle çocuklarn psikososyal geliimlerinin birebir takibinin yan sra eitim alannda rehberlik ve destek hizmeti de verilecek. Böylelikle çocuklara sosyal frsat eitlii salanmas, okula devam ile okul baar puanlarnn artmasna katk verilmesi hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git