“Bana Sesini Ver” projesi ile öğrencilerin engellilere bakışı değişti

“Bana Sesini Ver” isimli proje ile öğrencilerin, engelli bireylere yönelik bakış açıları değişiyor.

Haberler 08.06.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekim aynn balarnda balayan uluslararas bir e-twinning projesi olan Bana Sesini Ver isimli proje ortaklar öretmen Ahsen Doanay (Ankara), Gülname Kayhan (Mersin), Ali Bilgin (Gaziantep), Hecer çakr (Kocaeli), Mesude Düzaaç (Afyon) ve örencileri, çaltkça sosyal sorumluluk projesine dönüen bu projenin bir parças olmaktan dolay çok mutlu olduklarn belirtti.

Öretmenler, kendi rehberliklerinde baladklar projede Ekim aynda farkl web araçlar kullanarak logo yapmn örenen örencilerin, Kasm aynda farkndalk oluturma adna gözleri kapal olarak resim çizmeye çaltn ve baarl olamadklarn söyledi.

Bu çerçevede, Aralk aynda ünlü engellilerin çalmalarna yer verilen projede, örencilere dünyaca ünlü Türk ressam Eref Armaann videolarnn izletildiini belirten öretmenler, görmedii halde perspektif sanatn resimlerinde kullandn örenen örencilerin, engelli bireylere olan bak açsnda deiiklikler meydana geldiini kaydetti.

Ocak ve ubat ay boyunca Brail alfabesini (görme engelliler için özel alfabe) örenmeye çalan örencilerin Mart aynda Brail alfabesini kullanarak kendi adn yazabilir hale geldiini belirten öretmenler, Nisan aynda sesli kitap okuma kampanyas balatan okul örencileri hazrladklar afi ile herkesi görme engelli örenciler için kitap okumaya davet etti. Okuldaki öretmen, veli ve örencilerin büyük bir ksmnn katld sesli kitap etkinliinde herkes seçtii bir kitab sesli olarak okudu ve bunu kaydederek Eba sistemine yükledi.

13 Mays Dünya Engelliler Gününde ortak olduklar okullardaki örenciler ile sözlerini paylaarak sözlerinin Serya Baz, müziinin Muharrem Baza ait olan Birlikte Aalm Tüm Engelleri arksn siyahlar giyinerek seslendirdi ifadelerini kulland.

Haziran aynda engelli arkadalar için kendileri bir kitap yazp sonrada bunu kendileri seslendirecek olan örenciler proje süresince yaplan webinarlarda bu proje sayesinde engelli bireylere kar bak açlarnn çok deitiini, kendilerini onlarn yerine koyduklarnda hayatn ne kadar zor olduunu daha net anladklarn ve onlara hayat kolaylatrmak için birçok çalmalara yer verilmesi gerektiini düündüklerini ifade ettiler.

Ana Sayfaya Git