Başarılı yoksul öğrencilere ödül verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yoksul durumda olan ve Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) desteğinden faydalanan yaklaşık 2 milyon öğrenciden derslerinde başarılı olanlara ödül verileceğini açıkladı.

Haberler 31.01.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Kaya, Bakanln 2017 ylna yönelik yeni projeleri ve erken yata evliliklerle mücadeleye ilikin açklamalarda bulundu. AK Parti hükümetleri döneminde erken yata evliliklerin önlenmesine yönelik çok ciddi çalmalar yapldn ifade eden Kaya, erken yata evliliklerin orannn yüzde 7,3lerden 5,2lere dütüünü bildirdi.

Bunun yeterli olmadna dikkati çeken Kaya, Biz erken yata hiçbir evliliin olmamasn istiyoruz. Kzlarmzn okumas istiyoruz, eitim hayatn tamamlayarak kendi ayaklarnn üzerinde güçlü ekilde hayata hazrlanmalarn istiyoruz. dedi. Kz çocuklarnn eitimine özel önem verdiklerini dile getiren Kaya, Bakanlk olarak ortaöretim kz örenci yurtlar yaptklarn anlatt.

Kaya, unlar kaydetti:

Bugüne kadar 124 ortaöretim kz örenci yurdunu biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl olarak yaptk ve Milli Eitim Bakanlna devrettik. htiyaç olan yerlerde, ihtiyaç olan ilçelerde u anda yapm devam eden 84 ortaöretim kz örenci yurdumuz var. 21 tane bu sene balanacak olan projemiz var. Ortaöretim kz örenci yurduna ihtiyaç olan yerlerde aslnda Aile Bakanlnn görevi deil, Milli Eitim Bakanlnn görevi ama kz çocuklarnn eitimine destek olma amaçl böyle bir yurt yapma çalmamz da devam ediyor. Biz buna da devam edeceiz ne zaman ki kz çocuklarnn okula gitmek için yurda ihtiyac kalmayncaya kadar. Kz çocuklarmzn her birinin okul hayatna kazandrlmasn istiyoruz.

Suça sürüklenen ya da suçun maduru olan çocuklar için balatlan ANKA çocuk Destek Program ile bu durumdaki çocuklara bireyselletirilmi destek programlar uygulandn anlatan Kaya, çocuklar yeniden topluma, eitim hayatna kazandrmak için tek tek ilgilendiklerini dile getirdi.

Kaya, Gönlümüzde yatan her bir çocuumuzun eitim hayatnn içinde olmas, gelecee güvenle ve insanlara korkuyla deil, sevgiyle bakabilmesi. dedi.

- çocuklara deerler eitimi verilecek

Bakan Kaya, Diyanet leri Bakanlyla daha önce yaplan protokol kapsamnda koruma altndaki çocuklara deerler eitimi verilmeye balandna iaret ederek, Bununla ilgili kitap çalmas da tamamland. Türkiye genelindeki bütün çocuk Evlerimizde deerler eitiminin verilmesi için bu kitabmzla birlikte de çalma program balatyoruz. çocuklarmzn hem eitimlerinin sürmesini isterken hem de milli ve manevi deerlerimizden de yoksun kalmalarn istemiyoruz. ifadelerini kulland.

15 Temmuzdaki darbe giriiminin ardndan manevi deerleri güçlü olan bir neslin yetimesinin öneminin bir kez daha fark edildiini vurgulayan Kaya, Manevi deerleri güçlü nesil sayesinde o darbe teebbüsünü geri püskürtmü olduk. Hep gençler için maneviyat eksiklii mi var acaba denirken, o gün gerçekten Türkiyeye manevi deerlere nasl sahip çklacan da gösterdiler. çok genç gazilerimiz var. Bana zaman zaman ziyarete geliyorlar. 16 yanda çocuk ehitlerimiz var. deerlendirmesini yapt.

- Sosyal sorumluluk projelerine katlacaklar

Bakan Kaya, maddi durumu yetersiz 2 milyona yakn çocua artl Nakit Transferi ile okul hayatlarn devam ettirmeleri için destek olduklarn belirterek, Bu destei verirken okula devam etmelerini istiyoruz. Okula devam edip, baarl olanlara yönelik de yeni bir proje yapyoruz. Baarl çocuklarmzn ödüllendirilmelerini salayacaz. çünkü gerçekten bu Türkiyenin gelecei için önemli. Oradan çkacak baarl çocuklar, Türkiyenin yarn yöneticileri olacak kiiler. Onlara ayr bir proje yapacaz. dedi.

Engelliler ve yallar için hizmet verecek 16 yeni kuruluun gelecek dönem hizmete açlacan bildiren Kaya, öyle devam etti:

Bir de Sosyal Ekonomik Destek verdiimiz çocuklarmz sosyal sorumluluk projelerinin içerisine katmay hedefliyoruz. Yurt dnda biliyorsunuz çocuk yata örencilere okullarda sosyal sorumluluk projelerini ders olarak yaptrtyorlar. Biz de önce eitimini desteklediimiz çocuklarmzdan balayacaz. Belki ileride Milli Eitim Bakanl bunu ders olarak, kredi olarak da getirebilir. çok da güzel olur.

Bakan Kaya, çocuklarn sosyal sorumluluk projelerinin içerisine dahil olmasn istediklerini vurgulayarak, Türk Kzlay ile bu anlamda bir protokol yapmak üzereyiz. Evlerimizde kalan çocuklardan balamak üzere sonra Sosyal Ekonomik Destek verdiimiz çocuklar sosyal sorumluluk projelerinin içerisine katacaz. Onlar yallara kitap okuma, engellilere yardmc olma, çevre temizlii gibi konularda bilinçlendirmek istiyoruz. Bunu da sözle deil, yaayarak yapmalarnn daha etkili olacana inanyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git