Başbakan Yıldırım: Öğrencilerimizi TEOG stresinden kurtaracağız

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, yeni eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle Şanlıurfa'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitim müfredatının çağın gerekliliğine göre yenilendiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile gündeme gelen TEOG'un kaldırılacağını söyledi. Öğrencilere 'TEOG kalksın mı, kalsın mı?' diye soran ve 'Kalksın' yanıtı alan Yıldırım, "TEOG öğrencilerimizin lisede hangi okula gitmesini planlayan bir sistemdi ama zaman içerisinde yarışa döndü. Herkes istediği yere gidecek, öğrenciyi öğretmen ve anne babası yönlendirecek. Sistem değişikliği diye bir şey yok bu söylemlere itibar etmeyin. Amacımız yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızasıyla, gönül rahatlığıyla istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleridir" dedi.

Haberler 19.09.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, yeni ders ylnn açl töreni için beraberinde Babakan Yardmcs Fikri Ik ile birlikte anlurfaya gitti. Babakan Binali Yldrm ile Fikri Ik Gap Havalimannda Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, anlurfa Valisi Abdullah Erin, Ak Parti Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc, milletvekilleri ve protokol üyeleri karlad.

Karadan ve havadan youn güvenlik önlemlerin alnd karlama töreninin ardndan Babakan Yldrm, otobüsle kent merkezine hareket etti. Güzergah üzerinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandalar selamlayan Yldrm, merkez Karaköprü lçesindeki Hac Abdurrahman Özdemir Ortaokuluna geldi. Burada örencilerin sevgi gösterisiyle karlayan Yldrm, bazlaryla sohbet ettii çocuklarla fotoraf çektirdi.

Örencilerin yan sra kent sakinlerinin de doldurduu ortaokul bahçesinde kurulan platformda konuan Babakan Binali Yldrm, 2017-2018 eitim-öretim ylnn hayrl olmas dileinde bulundu.

Dünyann ilk üniversitesinin anlurfann Harran lçesinde kurulduunu hatrlatan ve bundan dolay anlurfay tercih ettiklerini anlatan Babakan Yldrm, yeni ders ylnda okula balayacak 17 milyondan fazla örenciye zihin açkl diledi.

KNC SINIF VATANDA YOK

Konumasnda PKK ve 15 Temmuz darbe giriiminde ehit olan öretmenleri hatrlatan Yldrm, ehit öretmenlerin isimlerinin görev yaptklar okullarda yaatldn ifade etti. ehitleri her zaman sayg ve minnetle yad edeceklerini, hatralarn yaatacaklarn dile getiren Yldrm, Türkiye olarak 780 bin kilometrekare vatan toprann her köesinde, 80 milyon karde olarak, millet olarak birlikte yayoruz. Bizim için ikinci snf vatanda yok, bütün vatandalarmz bamzn tacdr, gönlümüzün ilacdr dedi.

ETMN ÖNEMN BLYORUZ

Babakan Yldrm, 15 yldr Türkiyeyi ina etmenin gayretinde olduklarn ve Büyük Türkiye hedefine büyük düünmeyi beceren nesiller olarak tanmlad örenciler ile ulalacan ifade etti. Dünyann deitiini ve bu deiime göre Türkiyenin de deiimini, dönüümünü gerçekletirmenin görevleri olduunu dile getiren Yldrm, insana yatrm amaç edindiklerini vurgulad.

ETMDE TAB DEKLK OLACAK

Yldrm, anaokulundan üniversiteye kadar eitimin tüm aamalarnda frsat eitliini salayacak, bilimsel temele dayal eitim sistemi oluturmann gayretinde olduklarn söyledi. Binali Yldrm, yeni müfredat deiiminin de dünyadaki gelimelere göre yapldn belirtti.

DEDKODULARA TBAR ETMEYN

Velilerden müfredat deiikliine ilikin dedikodulara itibar etmemelerini de isteyen Babakan Yldrm, Ana, babalar, velilerden benim istirhamm, yeni müfredatn kapan bile açp bir satr okumam ama u da yokmu, bu da yokmu gibi dedikodu edenlere itibar etmeyin. Bizi bir ve beraber yapan, hep birlikte Türkiye klan deerlerimizin ne olduunu biliyoruz ve bunlarda okullarmzda öretilmeye deva edilecek. Demokratik deerler, hukuk devletinin önemi, farkllklarla birlikte Türkiye olduumuz gerçeini hep anlatmaya devam edeceiz. Dier yandan yavrularmzn küresel gelimeleri, dünyadaki gelimeleri yakndan takip edecekleri konulara da müfredatta yer veriyoruz. Okullar sadece sizin bilgi edindiiniz mekanlar deil, ayn zamanda özgür düünmeyi, sorgulamay, eletiri kültürünün de örenildii mekanlardr. çocuklarmzn bilgi, beceri, sahip olduu yetenekleri kullanma, gelitirmeye dönük uygulamalar yeni müfredatta daha fazla yer ald. Tarihimizi, kültürümüzü, inanç deerlerimizi, müspet ilimleri en güzel ekilde, en doru ekilde kazandrmann yolunu bu müfredatla göreceksiniz diye konutu.

ÖRENCLERE; TEOG KALKSIN MI? DYE SORDU

AK Parti iktidarlarnda en fazla kayna eitime ayrarak standartlar yükselttiklerini anlatan Babakan Binali Yldrm, konumasnda son günlerde TEOGun konuulduunu hatrlatt örencilere, TEOG kalksn m, kalsn m? diye sordu. Örencilerden Kalksn yantn alan Yldrm, te bu karl vererek, TEOG snavnn kaldrlacan ancak bunun sistem deiiklii olmadn belirttii konumasn, öyle sürdürdü:

TEOG bir yara döndü, aynen üniversite imtihan gibi oldu. Sizin stresinizi artrd, Acaba girebilecek miyiz, giremeyecek miyiz? diye uykularnz kaçrd. E biz sizin uykularnzn kaçmasna raz olur muyuz? Sizi stresten kurtaracak, daha rahat istediiniz okula gidecek ekilde gereken çalmalar düzenlemeleri yapacaz. 8inci snf bitirdiinizde hangi tarafa ilginiz varsa spor buyur git, bilim adam daha çok matematik, fizik fen lisesi sen de oraya git. Ben edebiyatç olacam, iir yazacam, masal yazacam diyorsan sosyal bilimlere git. Ben din adam olacam, fkh öreneceim diyen de imam hatipe gitsin. Herkes istedii yere gidecek, bunun için ortaokulda yönlendireceksiniz.

FETÖNÜN ELNDEK OKULLARI ALMAK çN VAKIF KURDUK

Geçmite katsay nedeniyle üniversiteye girite snrlamalar olduunu ancak kendilerinin yapt düzenlemeler ile artk isteyen herkesin istedii üniversiteye kazanmas durumunda gidebildiini; ayn zamanda farkl dil ve lehçelerde eitimin önünü açarak engelleri kaldrdklarn da hatrlatan Yldrm, Bölücü terör örgütünün istismar olan, oyunca olan bu silahlarn da ellerinden aldk. nsanln ortak deeri, birikimi olarak gördüümüz örgün yaygn eitim hizmetlerini vermek için 15 Temmuz alçak darbesinin arkasndaki FETÖ örgütünün elindeki okullar almak için Maarif Vakf kurduk. imdi bu vakf yurtdndaki okullar alyor ve orada ülkemizin deerlerine uygun eitimi devam ettiriyor dedi.

BAKAN YILMAZ; STANDARTLAR SÜREKL YÜKSELTLYOR

Alanda ilk konumay yapan anlurfa Valisi Abdullah Erin, Babakan Yldrm ve bakanlara kentin eitimine gösterdikleri özel ilgiden dolay teekkür etti. Milli Eitim Bakan smet Ylmaz ise yeni ders ylnda 17 milyonun üzerinde örencinin eitim göreceini söyledi. Eitimde frsat eitliini salamaya çalldn vurgulayan Bakan Ylmaz, müfredat yenileme çalmas yapldn hatrlatt ve standartlarn sürekli yükseltildii eitimde okullama orannn sürekli artmasnn kendilerini mutlu ettiini kaydetti. Babakan Yldrm, konumasnn ardndan törene katlan bakanlar, protokol üyeleri ve örencilerle birlikte yeni ders ylnn ilk zilini çald.

Ana Sayfaya Git