Başvurular 2 Mart'ta!

Alınacak 20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuru takvimi açıklandı. 2-8 Martta ön başvurular alınacak.

Haberler 20.02.2018 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) tarafndan 20 bin sözlemeli öretmen alnacak.

Bakanln internet sitesinde, 20 bin sözlemeli öretmen almna ilikin bavuru ve atama duyurusu yaymland.

Buna göre, adaylar Türkçe, ilköretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyat, tarih, corafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabanc dil (ngilizce), rehberlik, okul öncesi ve snf öretmenlii alanlar bakmndan KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, çince, Franszca ve Rusça alanlarna KPSSP120 puan türünden, dier alanlar bakmndan ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almalar kaydyla bavuru yapabilecek.

Adaylar, elektronik ortamda yaptklar bavurular ve bu bavurulara ilikin elektronik bavuru formunun çktsn, ahsen ya da noter araclyla vekalet verecekleri kiiler vastasyla il veya ilçe milli eitim müdürlüklerine onaylatacak.

Sözlemeli öretmenlik için sözlü snava girmek üzere yaptklar bavurular onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan balamak üzere, alanlar bakmndan belirlenen kontenjan saysnn üç kat aday, yerletirildikleri snav merkezinde sözlü snava alnacak.

- Sözlü snavdan en az 60 alanlar tercih yapabilecek

Sözlü snavda adaylar, bir konuyu kavrayp özetleme, ifade yetenei ve muhakeme gücü, iletiim becerileri, öz güven ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelimelere açkl, topluluk önünde temsil yetenei ve eitimcilik nitelikleri yönüyle deerlendirilecek. Sözlü snav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar baarl saylarak sözlemeli öretmenlie atanmak üzere tercih yapma hakkn elde edecek.

Sözlü snavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

Açklanan bavuru takvimine göre, ön bavurular 2-8 Martta alnacak. Adaylarn sözlü snava alnacaklar snav merkezlerinin ilan 16 Martta duyurulacak. Sözlü snavlar 14 Nisan-8 Mays tarihlerinde yaplacak.

Sözlemeli öretmenlie atama sürecine ilikin dier hususlar http://meb.gov.tr ile http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecek.

Açklanan öretmen alm kontenjan arasnda, 3 bin 806 snf, 2 bin 2 ngilizce, bin 907 din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 676 okul öncesi, bin 453 ilköretim matematik, bin 450 Türkçe öretmeni bulunuyor.

Ana Sayfaya Git