Batıdan doğuya "sevgi paketi"

Ülkenin batısından gönderilen ve içerisinde giyim malzemeleriyle sevgi dolu mektupların yer aldığı yardım paketleri, Van'ın kırsal alanında eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.

Haberler 10.01.2017 - 07:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann krsal alannda eitim gören örencilere, Türkiyenin batsndaki farkl illerden giyim malzemeleri ve yatlarnn yazd mektuplar gönderildi.

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi örencilerinin de aralarnda bulunduu Van Gençlik Merkezi ve Doa Sporlar Kulübü üyeleri, farkl illerdeki yardmseverlerce gönderilen ve içerisinde giyim malzemeleriyle çocuklarn yazd mektuplarn bulunduu yardm paketlerini krsal alanda eitim gören çocuklara ulatrd.

Kulüp Yöneticisi nan Bozkayar, Tuba ilçesine bal çolpan Mahallesindeki ilkokulda giyim malzemeleri ve mektuplar datm srasnda yapt konumada, yardmseverlerle örenciler arasnda köprü görevi yürüttüklerini söyledi.

Önceden belirledikleri örencilerin bilgilerini yardm yapacak kiilere ileterek yardm zinciri oluturduklarn anlatan Bozkayar, Okulda eitim gören 18 örencimize bot ve montlar giydirdik. Ziyaretlerimizde sadece hediye paketlerini vermiyor, onlarn unutamayaca birgün yaamalar için farkl etkinlikler de yapyoruz. çok elenceli ve güzel bir gün geçirdik. dedi.

- Mektuplar duygulandrd

Yardm malzemelerinin bulunduu kutularda örencilere ulatrlmak üzere yazlm mektuplarn da yer aldn aktaran Bozkayar, yardm yapanlarn sadece hediye deil sevgilerini de gönderdiini belirtti.

Gönderilen hediyelerin ücra köylerdeki çocuklar sevindirdiini anlatan Bozkayar, öyle konutu:

Biz, ad, soyad, giydii mont ve botlarn numaralarn gönderiyoruz. Onlar da topladklar bu yardmlar ad yazan çocuumuza ulatrlmak üzere kargoyla gönderiyorlar. Ayrca yurt dndan da bize yardm gönderenler oluyor. Güzel günler, güzel yarnlar için hep birlikte köydeki çocuklar için çalyoruz. Kutulardaki mektuplar da çocuklar çok sevindirdi.

Kulüp üyesi Bahten Gören de birbirinden güzel mesajlarn yer ald notlar hediyeleriyle çocuklara ulatrmann mutluluunu yaadklarn ifade etti.

htiyac olan çocuklara ulamak ve onlarn mutluluuna ahit olmay herhangi bir kelime ile anlatamayz. diyen Gören, Onlar mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Onlarn yüzünde gülümsemeyi görmek bizi gururlandryor. Seviliyoruz, seviyoruz burada. ifadesini kulland.

Okulun 4. snf örencisi Elanur Akmaç da yardmlar gönderen ve okullarna ulatran kulüp üyelerine teekkür etti.

Yeni kyafetlerini giyen örenciler okulda halay çekip kartopu oynad.

Ana Sayfaya Git