Batırır'ın oğlu YKS'ye giremedi

HAKKARİ’de 1996 yılında PKK’lılarca şehit edildikten 15 yıl sonra cenazesi bulunan Jandarma Astsubay Bilal Batırır’ın oğlu Serhat Batırır (23), nüfus cüzdanının kaybolması nedeniyle yanında TC kimlik numarasının yer aldığı sürücü belgesi ve şehit yakını kimlik kartı ile geldiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) giremedi.

Haberler 02.07.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Serhat Batrrn annesi Hatice Batrr, polis olmay hedefleyen olu snava giremedii için beraber aladklarn belirterek, telafi snav yaplmas için yetkililere çarda bulundu.

ddiaya göre, nüfus cüzdann kaybeden Serhat Batrr, TC kimlik numarasnn bulunmas nedeniyle sürücü belgesini ve ehit yakn kimlik kartn yanna alarak sabah TYTye girmek için Sevim Tekin Anadolu Lisesine gitti. Snav görevlileri, Batrrn nüfus kad yannda olmad için snava girmesine izin vermedi. Batrr, sürücü belgesi ve ehit yakn kimliinin kendisini temsil ettiini belirterek, Babam ehit olduu için ben de polislik düünüyordum ama hayata 1 yl geç balayacam. Benim durumumda olanlar ve snava geç gelenler için kurtarma snav yaplabilir. Eitimde devlet kat olmamal, ask suratn gençlere deil baka insanlara göstermeli dedi.

OLUMUN BRçOK HAKKI GTT

Hatice Batrr ise snava alnmayan oluyla birbirlerine sarlp aladklarn söyledi. Batrr, Haberi aldmda okula gittim ve görevlilere Babas sizler huzur içinde yaayn diye ehit oldu dedim, vatan için cann verdiini söyledim ve olumun da polis olmak istediini belirterek yardmc olmalarn istedim. Olmadlar. Bir olum ehit yakn haklarndan faydalanarak memur oldu ancak Serhata i aryoruz, kap kap geziyorum i vermiyorlar. Devletin çocuklarmza baktn söylüyorlar. Otobüs oförlüü yaparak çocuklarm büyüttüm. Olum imdi 23 yanda. Eimin cesedi geç bulunduu için maan alamadk, sonradan baland. Özel okul haklar ve birçok hakk gitti. Keke snava girebilseydi, keke telafisi olsayd diye konutu.

Ana Sayfaya Git